Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2014 9:30:23

Hlavně muslimský pohled na ateisty je vskutku nehorázný!

Hlavně muslimský pohled na ateisty je vskutku nehorázný!

Nedávno jsem se ze zprávy o svobodě myšlení vydané mezinárodním humanistickým a etickým svazem (IHEU) dozvěděl, že jsem terorista.

Zpráva popisuje, že nenávistné projevy proti ateistům nepochází výhradně z reakčních nebo radikálních náboženských vůdců, ale stále více z politických vůdců, včetně hlav států a že ve světě přibývá vlád, které označují ateisty a sekularisty (postoj spočívající v tom, že státní instituce a stát sám mají být nezávislé na náboženství) za nebezpečí pro společnost. V některých státech je dokonce toto smýšlení trestné a v Saúdské Arábii je ateismus synonymem terorismu. Za rovnocenný terorismu považuje prý ateismus i turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Podle zprávy většina zemí nerespektuje práva ateistů a volnomyšlenkářů tak, jak to požadují úmluvy OSN. Ba co více, egyptská vláda opírající se o podporu armády, považuje ateismus za společenskou hrozbu a malajsijský premiér Najib Abdul Razak označil humanismus, sekularismus a liberalismus za odchylky a ohrožení islámu a státu. Třináct muslimských států trestá odpadlictví od víry nebo rouhání i smrtí.

Z celosvětových průzkumů vyplývá, že 13% světové populace se rozhodně hlásí k ateismu a 23% lidí nevyznává žádné náboženství. Z tohoto zřejmě vyplývá, že to pro nás stejně smýšlejícím nevěstí do budoucna nic pozitivního. Teď už mi je jasné proč mají Češi takový odpor k násilí. Podle průzkumů je Česká republika jedním z nejateističtějších zemí světa. Z uvedené zprávy totiž vyplývá, že čím jsou lidé, více zahleděnější do jakéhokoli boha, hlavně tedy Alláha, tím jsou agresivnější a pro celý svět nebezpečnější.

Co mě na té zprávě ale děsí ze všeho nejvíce? Vypadá to, že národy, které nevzhlížejí k bohu, jsou ohroženým druhem, jelikož jsou v menšině a o to více by se měla naše vláda a celý zákonodárný sbor snažit, aby k nám proudilo co možná nejméně přistěhovalců a to zejména z muslimských zemí. Zatím to vypadá, že jim celá Evropská unie a naši eurohujeři umetají dobrovolně cestičku a to nesmíme dopustit!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama