ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2015 16:29:40

Rada schválila dotační programy na letošní rok

Rada schválila dotační programy na letošní rok

Rada Jihomoravského kraje na své schůzi 14. ledna 2015 schválila naprostou většinu dotačních programů, které byly určeny krajským rozpočtem na letošní rok.

 



Zatímco v loňském roce bylo na dotace v rámci krajského rozpočtu určeno 256 milionů korun, v rozpočtu na rok 2015 kraj počítá s téměř 339 miliony. Největší nárůst zaznamenaly dotace poskytovatelům sociálních služeb v rámci takzvaného víceletého financování, kde jde o částku 93 milionů korun, což je v rámci kraje historicky nejvyšší částka.

„Dotační programy budou nyní zpracovány a začátkem příštího týdne bude dotační příručka distribuována na všechny městské a obecní úřady, veřejnosti bude přehled všech letošních dotačních programů k dispozici také na webových stránkách Jihomoravského kraje,“ konstatoval Michal Hašek. Jak hejtman oznámil na tiskové konferenci po jednání rady, některé z dotačních programů doznaly letos dílčích změn. Například v dotačním programu pro začínající podnikatele, který byl v minulých letech zacílen na podporu sociálně a nezaměstnaností nejvíce postižených okresů kraje – Hodonín, Břeclav a Znojmo -, mohou od letošního roku žádat o podporu začínající podnikatelé ze všech okresů. „Inovovali jsme též podmínky v oblasti podpory sportu – vedle standardní podpory oddílům jsme zařadili také možnost financování jejich provozu,“ uvedl Michal Hašek, který v této souvislosti zmínil též zpřesnění kompetencí členů krajské rady. S účinností od 1. února 2015 byla vyčleněna samostatná kompetence na podporu sociálního bydlení, kterou byl pověřen náměstek hejtmana Roman Celý a bude v této oblasti spolupracovat s náměstkem Markem Šlapalem. Rovněž byla vyčleněna kompetence v oblasti sportu, kterou byl pověřen hejtman Michal Hašek a v rámci koaličního rozhodování jeho náměstek Stanislav Juránek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama