Adriana Krnáčová, M.A., MBA

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2015 20:25:00

Chceme navázat efektivní spolupráci s primátory devíti velkých měst

Chceme navázat efektivní spolupráci s primátory devíti velkých měst

Primátorka Adriana Krnáčová jednala v Brně s primátory devíti velkých českých měst

S primátory devíti velkých českých měst a zástupci krajů se dnes v Brně setkala pražská primátorka Adriana Krnáčová. Mimo jiné jednali o stavu územních investic v jednotlivých městech a také o možnostech, jak některé z nich vzájemně propojit.

Konkrétně jde například o územní investice do dopravy, životního prostředí, vzdělání či konkurenceschopnosti. Zástupci velkých měst se také dohodli na způsobu vyjednávání s jednotlivými ministerstvy, především s Ministerstvem pro místní rozvoj, při čerpání dotací z Evropské unie na období 2014 – 2020.

„V našem případě jde především o zlepšení spolupráce a koordinace projektů se Středočeským krajem. Předchozí rada TOP 09 tuto možnost víceméně ignorovala. My se nyní chceme vydat jinou cestou a efektivní spolupráci navázat,“ uvedla primátorka Adriana Krnáčová.

V pátek 16. ledna se primátorka setkala také s předsedou Asociace krajů Michalem Haškem. Ráda by iniciovala pravidelná setkání se zástupci ostatních krajů ČR. „Na nich bychom si měli sdělovat naše zkušenosti z problematiky využívání fondů EU, rozvojových projektů, grantové politiky a podobně,“ dodala primátorka. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama