Bc. Dita Portová

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2015 21:58:10

Toaletář i bony za 5,50: životopis představitele Vědeckotechnického parku

Toaletář i bony za 5,50: životopis představitele Vědeckotechnického parku

Kmotr Jurečko zvolen členem představenstva Vědeckotechnického parku Plzeň, a.s…

Na zastupitelstvu města Plzně se včera rozdělovaly prebendy. Na své si přišla jak koalice, tak opozice. Předsednictva a dozorčí rady společností s majetkovou účastí města obsazovali natěšení zastupitelé neuvěřitelně rychle aklamací, v blocích, unisono a v hlasovací mašinérii to vypadalo, jako by opozice ani neexistovala.

Hlasování se zadrhlo až u návrhu na změnu členů orgánů společnosti Vědeckotechnický park Plzeň, a.s. (VTP), kde se o post člena představenstva ucházel vlivný politický podnikatel Roman Jurečko.  Přestože Ludvík Rosch (Občané patrioti) vyzval zastupitele, aby veksláky a kmotry nevolili a ve svém vtipném projevu připomněl Jurečkovu ctižádostivost, úpornost a houževnatost, zejména před 30ti lety před Tuzexem, kam jsme si chodili kupovat Jeansy,  získal Jurečko celkem 28 hlasů (proti hlasovalo pouze 13).   

Tradice v Plzni pokračuje. Nerozlučná dvojice primátor Martin Zrzavecký (ČSSD) a exprimátor Martin Baxa (ODS) dokázali, že své přátelství, tolik deklarované při předávání primátorského řetězu, upevnili a  vzájemně si opět pomohli. Pro kmotra hlasovala i opoziční TOP 09, která se vůči němu čtyři roky vymezovala  a podpořili ho dokonce i Roschovi spolustraníci. Lobbování a noční telefonáty se opět osvědčily. Zastupitelé dostali prebendy a zvolili kmotra.

Ať žije odbornost! Bony za 5,50, provozování veřejných WC a restauračních zařízení zakládá dostatečnou kvalifikaci od šéfa teplárny až k šéfovi parku. Oproti původní teplárenské baště je sice trafika ve VTP spíše malou boudou se smíšeným polotovarem, ale hlavně aby se na kmotra nezapomnělo.

Snad nejpikantnějším na celém příběhu je, že VTP má pod palcem někdejší nejvyšší krajský policejní boss, ředitel Miloslav Maštera. A tak, zatímco Jurečkovo bývalé soukmenovce Rittiga, Janouška, Nováka a další hlídají státní zástupci a bachaři, plzeňského kmotra bude hlídat generál ve výslužbě. Z politických podnikatelů dopadl vlastně ještě dobře, a kdo ví, třeba se dočkáme, že kontroverzní Jurečko bude příštím nositelem čestného občanství města Plzně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama