Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2015 9:27:29

Proč máme stále trpět takový „bordel“.

Proč máme stále trpět takový „bordel“.

Na světlo světa prosákly v poslední době informace o tom, že náš stát nemá vůbec potuchy o tom co se na našem území děje se zbraněmi a vojenským materiálem a jaké množství se ho zde nachází.

Podle MF DNES totiž několik českých firem loni dováželo na Ukrajinu zbraně i přes to, že na ně půl roku platilo evropské embargo a politici tvrdili, že tam žádný arzenál posílat nebudou. Navíc o tom údajně české úřady věděly, ale proti porušování mezinárodního zákazu vůbec nezasáhly. Stalo se tak v období od února do 16. července minulého roku.

Další neomluvitelnou věcí je to, že náš stát nemá pod kontrolou, jaké zbraně se k nám dováží z Evropy. Licenční správa ministerstva průmyslu velmi pečlivě kontroluje, jaké zbraně se vyvážejí z Česka do zahraničí. Jaký vojenský materiál proudí opačným směrem, se úřady dozvídají se zpožděním, pokud vůbec. Přesněji: počet uložené munice na papíře se liší od reality. Například ve skladu firmy Multiagro ve Slatině u Vysokého Mýta jsou stovky tun munice, přitom firma má povolení pouze na šest tun. Dokonce se zde přišlo na nelegálně uložený semtex, kterého tam bylo devět palet.

Až po průšvihu ve skladu ve Slatině a několika explozím ve vojenském skladě ve Vrběticích a následným odhalením černé munice bez náležitých dokladů ve skladech ve Vrběticích a přilehlém okolí navrhuje vláda zpřísnění zákona o zahraničním obchodu s vojenským materiálem.

Z tohoto všeho je patrné, že našim vládám bylo až do průšvihu s explozemi, které se staly ve Vrběticích úplně jedno, jaké množství a jaká vojenská munice se na našem území nachází a co se s ní také vůbec děje. Proč se vláda zajímá o tento materiál, až když dojde k tragédii a k mezinárodní ostudě? Je to zcela jistě proto, že se jedná o neskutečný byznys, o kterém nemají čeští občané vůbec ponětí a z kterého měli a možná ještě mají někteří naši politici přes takzvané lobbisty neboli politické podnikatele nemalý profit.

Tento „bordel“ bude pokračovat do té doby, než se v České republice zavede jasná osobní, hmotná a trestní odpovědnost všech politiků s jasnými kompetencemi a povinnostmi řádného hospodáře při správě veřejného majetku a všech financí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama