ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2015 15:11:21

Za spory v Úsvitu dělám tlustou čáru. Seminář o péči je důležitější

Za spory v Úsvitu dělám tlustou čáru. Seminář o péči je důležitější

Ráda bych uvedla v reakci na události posledních dnů a týdnů, že jsem přišla do Poslanecké sněmovny, abych hájila obyčejné lidi této republiky a zároveň prosazovala program hnutí, za které jsem byla do poslaneckých lavic zvolena.

Proto chci všem říci, že mými prioritami bylo a pořád zůstává prosazování myšlenek přímé demokracie a zároveň oblast sociálních věcí, které jsem se věnovala celý svůj profesní život.

I v těchto dnech mé úsilí v této oblasti neuvadá. Například hned zítra pořádám na půdě Poslanecké sněmovny seminář na téma vykazování ošetřovatelské péče, který si klade za cíl otevřít debatu a začít hledat východiska ze stávající situace, kdy za tutéž odbornou práci vykonávanou odbornými zdravotními sestrami inkasují zdravotní zařízení mnohem větší finance než sociální zařízení. Přitom rozsah i odbornost a náročnost péče v obou zařízeních se ničím neliší. To vede k tomu, že ředitelé jednotlivých zařízení nemají dostatek prostředků na platy kvalifikovaných zdravotních sester. Ty pak z logiky věci odcházejí do jiného zaměstnání. Nerada bych se dočkala momentu, kdy dojde k nějakému neštěstí právě v důsledku nedostatečné péče, protože prostě kvalitní sestry odejdou do jiných zařízení a o potřebné se nebude mít kdo starat.

Protože oblast sociálních věcí a pracovníků v sociálních službách je mi velice blízká, již příští týden pořádám další, tentokrát mezinárodní, seminář na téma plánované profesní komory sociálních pracovníků. Mohu hrdě prohlásit, že evidujeme veliký zájem z řad odborné veřejnosti o oba semináře. Například o ten zítřejší byl takový zájem, že již minulý týden jsme museli odmítat žádosti dalších účastníků, jelikož jsme měli naplněnu kapacitu největšího sálu, jaký se v Poslanecké sněmovně nachází.

Během své práce nezapomínám ani na kraj, za který jsem byla do Parlamentu zvolená. Pravidelně se setkávám s čelními zastupiteli jak kraje, tak měst a obcí mého regionu. Již od Vánoc plánujeme s kolegyní Pastuchovou společné výjezdní zasedání zdravotního a sociálního výboru na jaře tohoto roku právě do Libereckého kraje. Chceme tak přiblížit problémy, specifika, ale i krásy našeho kraje ostatním poslancům a pomoct jednotlivým zdravotním a sociálním zařízením v řešení jejich problémů. A zároveň tak propagovat Liberecký kraj.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama