Strana Práv Občanů ZEMANOVCI

  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2015 13:46:00

Zbylo zdravé jádro, na kterém lze stavět

Zbylo zdravé jádro, na kterém lze stavět

Staronovým předsedou krajského výboru Strany práv občanů (SPO) v Pardubickém kraji se stal Zdeněk Štengl, prvním místopředsedou je pravděpodobný lídr krajské kandidátky pro rok 2016, náměstek hejtmana Pardubického kraje Jaromír Dušek.

Rozhodli o tom delegáti krajské volební konference, která se konala v centru Pardubic. Pro oba zvolené jsou prioritou blížící si krajské volby.

Krajská volební konference SPO zvolila kompletní vedení strany. Kromě svého předsedy a prvního místopředsedy si delegáti zvolili také místopředsedy okresů a místopředsedu pro organizaci, ekonomiku a PR. Tímto místopředsedou se stal Roman Doležal, spojené okresy Pardubice a Chrudim zastupuje radní města Hlinsko Aleš Meloun a okresy Ústí nad Orlicí a Svitavy místopředseda celostátní SPO Miloslav Soušek. Zvolen byl i předseda kontrolního výboru Milan Novotný.

„Pro nové vedení i pro všechny členy SPO v Pardubickém kraji teď začíná intenzivní příprava na krajské volby v roce 2016. V těch minulých naše krajská SPO uspěla, jsme v koalici, máme post náměstka hejtmana pro dopravu. Jaromír Dušek si v této pozici vede velmi dobře a já neskrývám, že právě on by měl být lídrem kandidátní listiny pro nadcházející volby do krajského zastupitelstva,“ řekl staronový předseda krajského výboru SPO Zdeněk Štengl, který v úvodu konference hodnotil úspěchy i neúspěchy SPO v minulých měsících.

„V komunálních volbách jsme uspěli „střídavě oblačno“, nicméně máme zastupitele a radní například v Hlinsku, v Dašicích, v obci Vysočina. Našemu kandidátu se podařilo vyhrát volby ve Vysokém Mýtě, ale protože u nás není přímá volba starosty, poražení kandidáti jej přehlasovali. Po volbách do Poslanecké sněmovny nás někteří členové opustili, ale zbylo zdravé jádro, na kterém lze stavět,“ hodnotil Zdeněk Štengl.

Pro krajské volby v roce 2016 chce SPO nabídnout kandidátku otevřenou nejenom svým straníkům, ale také osobnostem regionu a starostům. „Chceme oslovit lidi, kteří už něčeho dosáhli, mají zkušenosti a úspěchy v komunální politice a naopak za sebou nemají žádné škraloupy a kostlivce ve skříni,“ doplňuje 1. místopředseda krajského výboru SPO a náměstek hejtmana Pardubického kraje Jaromír Dušek. Jeho oborem je doprava a právě ta má být jedním ze dvou velkých témat volební kampaně. SPO chce také nabídnout téma zdravotnictví, protože i v této oblasti má kvalitní a odborné personální obsazení. „Samozřejmě že chceme ve volbách jednoznačně uspět. Tam, kde naše strana už uspěla – a to nejen v Pardubicích, ale třeba také ve Zlíně, jsme si už svou pozici obhájili a občané měli možnost poznat, že jsme přínosem a nikoli brzdou vládnoucích koalic. Daří se nám hájit zájmy občanů a prosazovat priority, které jsme si jako strana dali,“ dodal Dušek.

Na volební konferenci se také hovořilo o současné politické situaci nejen v České republice, ale také v mezinárodním měřítku. Účastníci krajské konference například vyjádřili plnou podporu prezidentu České republiky Miloši Zemanovi v jeho úsilí zabránit dalšímu stupňování napětí na Ukrajině a také vyjádřili souhlas s jeho razantním postojem vůči Islámskému státu. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama