Adriana Krnáčová, M.A., MBA

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2015 10:13:41

Pracuji v zájmu města, ne v jeho neprospěch

Pracuji v zájmu města, ne v jeho neprospěch

Naprosto odmítám kritiku, která zaznívá z úst představitelů opoziční TOP 09 a NEZ, ve věci jednání o výši nájemného ve Škodově paláci.

Výběr právní kanceláře proběhl naprosto transparentním způsobem. Já jako primátorka jsem do něj nijak nezasahovala a zasahovat ani nemohla. Uvedená kancelář byla vybrána v souladu s Pravidly pro zadávání veřejných zakázek, kdy byly osloveny tři advokátní kanceláře s žádostí o předložení nabídky. Na základě nejvýhodnější cenové nabídky byla jedna z nich vybrána.

Pracuji v zájmu města, ne v jeho neprospěch. Hlavním záměrem e-mailové komunikace s jednatelkou spol. Copa Retail A. Schaeffer bylo především vyjasnit si to, zda je možné věc řešit jinak, než sporem. Podle mého názoru je totiž pokračování nesmyslného právního sporu, který pro Prahu představuje jen a pouze další zvýšené finanční náklady, naprosto neefektivní. Každý řádný reprezentant města byl měl mít eminentní zájem na tom, aby úřad, který reprezentuje, zastupovala renomovaná právní kancelář se zkušenostmi s majetko-právními spory. Předchozí politická reprezentace nebyla schopna jednaní jakkoli posunout ve prospěch hlavního města, a jak známo, poslední soudní spor, v němž Prahu zastupoval JUDr. Zoufalý, Praha prohrála.

Mým cílem je najít cestu, jak ušetřit peníze, které Prahu zavázal platit v nevýhodné smlouvě Pavel Bém a jeho následovníci Svoboda a Hudeček s tím nedokázali nic udělat. Jestli k tomu pomůže má e-mailová komunikace s jednatelkou paláce, budu tak činit i nadále. Na závěr bych ráda uvedla, že advokátní kancelář AK Munková, Zoufalý a partneři byla vybrána bez řádného výběrového řízení a byla přímo oslovena někým z předchozí Rady hl. m. Prahy, a byl tedy s největší pravděpodobnosti porušen zákon o veřejných zakázkách.

Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama