Miloš Komínek

Solidarita, Vlast a Zákon
  • SVAZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2015 18:37:10

K POŘADU MÁTE SLOVO - Víte kdo Vás léčí ?

K POŘADU MÁTE SLOVO - Víte kdo Vás léčí ?

Zde si každý může přečíst dodatek, který jsem z časových důvodů nemohl reprodukovat.

 

Víte kdo Vás léčí ?

IURA VIGILANTIBUS, NON DORMIENTIBUS PROSUNT

Práva prospívají bdícím, ne těm kteří spí

Vážení pacienti,

jedním z Vašich nezadatelných práv garantovaných čl. 31 Listiny základních práv a svobod v návaznosti na zákon č. 48/1997 Sb., a to zejména na § 11 odst. 1 písm. b) zákona č. 48/1997 je Vaše právo vybrat si lékaře. Toto Vaše právo je často porušováno při tak zvaných „ záskocích “ za Vašeho obvodního lékaře, kdy místo něj léčí, respektive se na Vás učí, lékařští elévové s příslušnými dopady na Vaše zdraví či zdraví Vašich blízkých ( např. dětí). Tyto osoby často nemají dostatečnou kvalifikaci a lékařské služby poskytují bez zákonem stanovené kontroly, ač zastoupený lékař si pro zdravotní pojišťovnu svým jménem a na svůj účet vykazuje plnohodnotný výkon jež si také nechává plně uhradit.

Lidé bděte !

Zdraví máte jenom jedno !

Ve chvíli, kdy zjistíte, že při návštěvě obvodního lékaře ordinuje jiná osoba, nekompromisně vyžadujte informace, zda zastupující lékař splňuje podmínky odborné způsobilosti včetně data jejího získání a k jakému datu. Vzhledem k případné náhradě škody doporučujeme písemně.

Toto právo Vám garantuje svým rozhodnutí Krajský soud v Brně čj. 62 A 61/2013, které je potvrzeno i rozhodnutím Nejvyššího správního soudu v Brně čj. 4 As 203/2014, kdy kasační stížnost Ministerstva zdravotnictví podanou proti rozhodnutí Krajského soudu v Brně zamítl.   

Z této kasační stížnosti čj. As 203/2014 bod 19) cituji „ Jak správně uvedl krajský soud, informace o specializované způsobilosti včetně data jejího získání může být důležitým faktorem pro výběr lékaře. Otevřený přístup lékařů, transparentnost procesů ve zdravotnictví a dostatek informací navíc posilují partnerský přístup lékařů k pacientům a vztah vzájemné důvěry.

 (celé rozhodnutí níže, viz. odkaz)                     

Závěr lze vyjádřit slovy klasika : IUSTITIA ERGA INFERIORES  EST  VERISSIMA ( Caecilius  Balbus )

Spravedlnost  vůči sociálně slabým je spravedlnost nejopravdovější    

Autor článku: Luděk Růžička, politické hnutí SVAZ              

Rozsudek - Krajský soud.pdf (602876)
Rozsudek - Nejvyšší soud.pdf (260955)



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama