ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2015 11:25:49

Do krajského zdravotnictví půjde 50 milionů korun

 Do krajského zdravotnictví půjde 50 milionů korun

Ministerstvo zdravotnictví ČR vyhlásilo dotační titul, ze kterého mohou letos poskytovatelé zdravotních služeb čerpat finanční prostředky. Kraj chce peníze využít na obnovu vozidel záchranné služby a na přestěhování plicního oddělení nemocnice.

 

Dotace od Ministerstva zdravotnictví ČR jsou určeny na podporu rozvoje a obnovy materiálně technické základny regionálního zdravotnictví. Přislíbených 50 milionů korun může Karlovarský kraj investovat dle svého uvážení. V této souvislosti proto oslovil ředitele zdravotnických zařízení s žádostí o definování priorit.  „Vybrány byly dvě investiční akce, a sice obnova vozového parku zdravotnické záchranné služby za 13,5 milionu korun a nástavba plicního oddělení na lůžkový pavilon v celkové hodnotě 50 milionu korun,“ upřesnil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Do vozového parku zdravotnické záchranné služby by měl přibýt sanitní vůz kategorie C a speciální dopravní prostředek pro lékaře provádějícího prohlídky těl zemřelých, který bude vybavený pro administrativní práci při mimořádných událostech a krizových situací. Karlovarská krajská nemocnice má připravený projekt na výstavbu jednopodlažního objektu plicního oddělení na stávající pavilon C. V současné době sídlí plicní oddělení v pavilonu z roku 1896, který je v nevyhovujícím, havarijním stavu.

Vzhledem k tomu, že se Karlovarský kraj musí na realizaci obou investičních akcí podílet 20 procenty, bude o finanční spoluúčasti jednat krajské zastupitelstvo na svém zářijovém zasedání. U projektu na nástavbu plicního oddělení se pak budou hledat ještě možnosti dofinancování, například městem Karlovy Vary. Podmínkou Ministerstva zdravotnictví ČR je, aby přidělené finanční prostředky byly vyčerpány do konce příštího roku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama