RSDr. Alexander Černý

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2015 5:28:00

Podporujeme materiální pomoc v boji proti IS, chybou je ale USA jako prostředník

Podporujeme materiální pomoc v boji proti IS, chybou je ale USA jako prostředník

Vláda České republiky rozhoduje o darování deseti milionů nábojů a pěti tisíc granátů za celkem 16 milionů korun bezpečnostním silám Iráku, a to jako podporu boje proti ozbrojencům tzv. Islámského státu.

KSČM aktivitu podporuje, nesouhlasí však s tím, aby prostředníkem pomoci byly USA. „KSČM vždy odsuzovala jakékoliv formy terorismu, včetně terorismu státního. IS považujeme za extrémně nebezpečnou a zavrženíhodnou formu mezinárodního terorismu vyznačující se mimořádnou brutalitou. Podporujeme všechna opatření vedoucí k eliminaci jeho vlivu a působení. Současné rozhodnutí vlády ČR by bylo logickým pokračováním podpory jak naší, tak předchozích kroků mezinárodního společenství. Jako chybu však vnímáme realizaci prostřednictvím USA, které mají v oblasti tu nejhorší pověst. Česká diplomacie měla najít právě proto, že máme v Damašku funkční velvyslanectví, přímou, zaručenou cestou,“ uvedl stínový ministr obrany KSČM Alexandr Černý.

O materiální a vojenské pomoci České republiky v oblasti Sýrie a Iráku vláda poprvé rozhodovala už vloni v létě. Náboje a granáty však do oblasti zatím neposlala. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama