MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2015 5:28:00

Na krajany se nesmí zapomínat

Na krajany se nesmí zapomínat

V Senátu Parlamentu ČR se dnes, pod záštitou 1. místopředsedu Senátu PČR Přemysla Sobotky, uskutečnila mezinárodní konference „Heritage schools and diaspora“.

Hlavním tématem konference byla koncepce udržování mateřského jazyka v zahraničí jako významného nástroje zachování kulturního a historického dědictví, přínos bilingvismu a přístup k diasporám.

„Cílem konference je výměna zkušeností a názorů na české školy v zahraničí. Při všech zahraničních cestách, ať jsem byl v jakékoliv funkci, jsem se vždy snažil kontaktovat krajany a mohu říci jediné. Je nutné poděkovat všem, kteří udržují český jazyk v dalších generacích. Krajané, kteří odešli po roce 1989, mají velký zájem o češtinu a to je velmi pozitivní. Český stát se musí o ně starat, oni naopak jsou malými, ale dobrými velvyslanci v cizině,“ řekl v úvodu konference 1. místopředseda Senátu PČR Přemysl Sobotka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama