JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2010 16:06:16

Prezidentský pár přijal hejtmany v Lánech

Prezidentský pár přijal hejtmany v Lánech

LÁNY - Prezident republiky Václav Klaus s chotí Livií přijali dnes na zámku v Lánech hejtmany ČR s jejich manželkami.

Podle předsedy Asociace krajů ČR a jihomoravského hejtmana Michala Haška byla v centru pracovního setkání prezidenta a hejtmanů tato hlavní témata: Vztah centrální vlády a regionálních reprezentací, vládní škrty a jejich vliv na veřejné služby, optimalizace školství, dopravní infrastruktura,  požadavek na zrušení některých vojenských prostor v ČR s ohledem na redukci armády, energetická bezpečnost a problémy s fotovoltaickými elektrárnami.

Na návštěvě lánského zámku dnes hejtmany doprovodily i jejich manželky, které měly v době pracovního jednání vlastní program s první dámou republiky paní Livií Klausovou.

Pracovní jednání trvalo téměř půldruhé hodiny, v jeho závěru poděkoval Michal Hašek jménem hejtmanů za spolupráci končícímu primátorovi Prahy Pavlu Bémovi, který zastupoval hlavní město Prahu jako kraj v Asociaci krajů ČR.

Prezidentský pár poté pozval hejtmany na pracovní oběd, při kterém pokračovala diskuse nad domácími i zahraničně politickými tématy, ale také nad sportovními úspěchy našich basketbalistek.

Na závěr návštěvy si hosté prezidentského páru prohlédli kapli zámku v Lánech a vyslechli malý koncert trubačů Hradní stráže.

Prezident Václav Klaus se věnuje pravidelným návštěvám regionů ČR i komunikaci s Asociací krajů ČR a zajímá se o regionální problémy. Za to mu dnes jménem hejtmanů poděkoval Michal Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama