PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2010 19:24:32

Z odvolání Renáty Vesecké se stalo absurdní divadlo

Z odvolání Renáty Vesecké se stalo absurdní divadlo

Petr Nečas se k tomu odmítal vyjadřovat, Jiří Pospíšil nesměle podával-nepodával demisi a Radek John oznámil, že jeho strana opustí vládu.

Sociální demokracie oceňuje, že na dnešním jednání vlády pravděpodobně dojde k rozhodnutí o odvolání nejvyšší státní zástupkyně Renáty Vesecké. Její působení v této pozici mělo totiž neblahý vliv na vnímání české justice v očích veřejnosti. Prokazatelně nad rámec zákona zasáhla do samotného fungování státního zastupitelství. Jakýkoliv státní zástupce, který porušuje zákon, je pro sociální demokracii dlouhodobě nepřijatelný.

Na druhou stranu je patrné, že z odvolání paní Vesecké se stalo absurdní divadlo, které v průběhu uplynulých sta dní režírovali významní představitelé vlády. Petr Nečas se k tomu odmítal vyjadřovat, Jiří Pospíšil nesměle podával-nepodával demisi a Radek John oznámil, že jeho strana opustí vládu, pokud nebude paní Vesecká odvolána do voleb. To se sice nestalo, ale Věci veřejné ve vládě zůstávají. Asi se na toto jeho prohlášení zapomnělo.

Vláda k odvolání přistupuje pozdě, ale chce se říci konečně. V každém případě jsme teprve na začátku očisty fungování státního zastupitelství a celého justičního systému. Navíc role paní Vesecké do budoucna je nejasná. Jaká bude reakce Věcí veřejných, pokud paní Vesecká bude ve své funkci působit další dva měsíce nad rámec jimi stanovené lhůty?

Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama