RSDr. Alexander Černý

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.10.2010 12:34:06

Naprosto nepřijatelný krok současné vládní koalice

Naprosto nepřijatelný krok současné vládní koalice

Vyjádření Alexandra Černého, místopředsedy Poslaneckého klubu KSČM a stínového ministra KSČM pro resort obrany, k rozhodnutí Senátu o zahraničních misích.

Rozhodnutí Senátu o vyslání vojáků Armády ČR do zahraničních misí v roce 2011, 2012 a s výhledem do r. 2013 považujeme za naprosto nepřijatelný krok současné vládní koalice. Velmi výrazně totiž omezuje Poslaneckou sněmovnu i Senát Parlamentu ČR v právu rozhodovat o vysílání na zahraniční mise na základě konkrétní znalosti reálné situace v daných zemích. Je pravda, že to usnadní plánovací proces na generálním štábu, ale velmi vážně to ohrožuje politické rozhodování o tak závažných otázkách.

Příznačný je postoj sociálních demokratů, kteří ústy svých představitelů nejprve zásadně odmítli tento vládou navrhovaný postup, aby ho poté v Senátu při samotném hlasování vlastně podpořili. I kdyby Senát o této otázce hlasoval v novém složení, až v něm bude mít ČSSD většinu, obávám se, že výsledek by byl stejný. Přitom nebyla splněna ani jedna z podmínek, o nichž před časem mluvil místopředseda ČSSD Zaorálek.

KSČM zásadně odmítá další eskalaci počtu našich vojáků v Aghánistánu a je pro jejich okamžité stažení. Stejně, jako o tom uvažují některé další členské země NATO, například Kanada.

Alexander Černý, místopředseda Poslaneckého klubu KSČM a stínový ministr KSČM pro resort obrany

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama