JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2010 16:15:27

Reformní snahy Chorvatů pro nás mohou být inspirací

Reformní snahy Chorvatů pro nás mohou být inspirací

Ministr spravedlnosti jedná v Chorvatsku o spolupráci v trestních věcech.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil dnes odcestoval do chorvatské metropole Záhřebu, kde ho v následujících dvou dnech čekají jednání s předními představiteli chorvatské justice.

„V průběhu dvou dnů chci navštívit všechny chorvatské nejvyšší justiční instituce a setkat se s jejich představiteli, abychom společně prodiskutovali tamější připravované reformní kroky. Postkomunistické Chorvatsko se musí v oblasti justice vypořádat s celou řadou jevů, s nimiž se potýkáme i my. Považuji za velice užitečné čerpat inspiraci tam, kde reformní snahy našich chorvatských kolegů padly na úrodnou půdu,“ komentoval stěžejní cíl své návštěvy ministr Pospíšil.

Se svým chorvatským protějškem Draženem Bošnjakovičem bude Jiří Pospíšil jednat především
o mezinárodní justiční spolupráci v trestních věcech (výměna zkušeností s aplikací evropských zatýkacích a vydávacích příkazů, včetně přípravy odborníků na jejich zpracování, aplikaci a realizaci), o využití informačních technologií v justici nebo o poskytování bezplatné právní pomoci.

Oba státníci se také dotknou problematiky přístupových rozhovorů Chorvatska do Evropské unie, především možnosti posílení vzájemné spolupráce - zejména přizvání k programům, do nichž zatím není Chorvatsko jako kandidátská země formálně zapojeno (např. využívání fondů Evropské unie v justici apod.).

Tereza Palečková, tisková mluvčí ministerstva spravedlnosti
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama