Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2010 18:30:37

Hejtmani vyzývají premiéra k urychlenému řešení situace ve zdravotnictví

Hejtmani vyzývají premiéra k urychlenému řešení situace ve zdravotnictví

Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek se dnes obrátil jménem hejtmanů na premiéra Petra Nečase s žádostí o urgentní svolání pracovní schůzky k aktuální situaci ve zdravotnictví.

Asociace krajů ČR opakovaně vládu upozorňovala na nesystémové řešení ve financování zdravotnických zařízení, kdy je kvůli účelově konstruované vyhlášce, stanovící výši úhrad zdravotní péče na rok 2011, obdobně jako pro rok 2010 vytvářen nerovný systém financování jednotlivých segmentů zdravotní péče, a to zejména na úkor nemocnic a léčeben dlouhodobě nemocných

Záměr snížit úhrady nemocnicím pro rok 2011 za poskytnutou akutní a neodkladnou péči na 95% ze základu roku 2009 a snížení úhrady následné péče dokonce na úroveň 90% úhrady roku 2009 jsou kroky k nepřímé likvidaci těchto zařízení ze strany vlády.

Avizovaný odchod lékařů v rámci výzvy „Děkujeme, odcházíme“, kolaps systému vzdělávání lékařů a současně nepromyšlená a účelová konstrukce výše uvedené vyhlášky mohou vést k nevratným krokům v celém zdravotnickém systému, včetně toho zásadního, proč je celý systém budován, a to k omezení rozsahu a kvality poskytované péče pro naše občany.

To je podle hejtmanů nepřípustné, proto se chtějí urychleně sejít s premiérem Nečasem a ministrem Hegerem.

Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama