Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2010 8:46:00

Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme přátelé. Anebo že bychom plakali?

Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme přátelé. Anebo že bychom plakali?

Blíží se Vánoce, čas pečení voňavého cukroví, kaprů, dárečků a rodinné pohody. Jen tak přemýšlím, jak to bude letos v mnoha českých rodinách.

Kapr letos ve vaně plavat nebude, voda se zdražuje a zřejmě tak omezíme i rodinou hygienu. Hořet také nesmí, při cenách vody  bychom museli hasit leda sněhem. Jen nevím, jestli při horentním zdražení vody v některých českých městech a obcích bude tato efektivní úspora dostačující. Říká se, že český národ je vynalézavý, takže cukroví omezíme na polovinu, a tím ušetříme další peníze na plynu a elektrice. S příbuznými se příliš navštěvovat nebudeme, náklady na dopravu totiž také stoupají. Všechno dohromady to bude mít ještě jeden efekt, vzhledem k tomu, že se nebudeme přejídat při návštěvách příbuzných, které omezíme, neupadneme na neuklizených chodnících, ušetříme i za lékaře. Dluhopisy ministra Kalouska skoupí české banky, a protože budou mít více peněz, zdraží patrně ještě úvěry podnikatelům. Připadá vám mé povídání nadnesené? Ale kdepak, moje dcera se blíží věku, kdy zvažuje studium na vysoké škole. Položila mi včera zcela nevinnou otázku: „Mami, a co budou dělat rodiče mé kamarádky, když jsou nezaměstnaní? Kdo zaplatí školné?“ A tak jsem se chtěla zeptat, páni ministři, nebylo by vhodné některé vánoční úsporné balíčky trošku omezit? Zasáhnou nás totiž i v novém roce 2011. A někteří už by nemuseli přežít neustálé zvyšování životních nákladů. Přesto všechno vám přeji krásné Vánoce, pohodu a klid a čas na zamyšlení, kam že to vlastně spějeme.

Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama