Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2010 13:17:35

Vláda v očích občanů padla

Vláda v očích občanů padla

Haló noviny zveřejnily reakci Š. Haviara z Holešova na vystoupení poslanců KSČM M. Semelové a S. Grospiče. Tak brilantní vystoupení a analýza toho, jak škodí tato vláda většině lidí v ČR, bylo tím nejlepším, co mohlo na závěr před hlasováním zaznít

Na jednání Poslanecké sněmovny před hlasováním o nedůvěře vládě jsem se díval jen zčásti, ale měl jsem štěstí, že jsem zachytil závěrečná vystoupení poslanců, zejména však komunistů Stanislava Grospiče a Marty Semelové. Tak brilantní vystoupení a analýza toho, jak škodí tato vláda většině lidí v ČR, bylo tím nejlepším, co mohlo na závěr před hlasováním zaznít. Pozoroval jsem, jak byli pravicoví poslanci nervózní, zejména při razantním vystoupení Marty Semelové. Pobíhali od jednoho k druhému, stejně jako byl nervózní i ministr financí Miroslav Kalousek. Přitom se ani jeden nezmohl na reakci, resp. na odpověď na aspoň jedinou z otázek, které předkládali opoziční poslanci. Předseda vlády Petr Nečas mi připadal, že sedí na své židli jako hromádka neštěstí. Považoval jsem ve chvíli, kdy na něj a jeho ODS padala různá obvinění, za jedinou možnou jeho reakci vstát a prohlásit: »Podávám demisi«. Bohužel, nestalo se tak. Je evidentní, že jako předseda vlády ČR řadové občany zklamal. Nedokázal sjednotit řady koalice a na pomoc mu musel přijít jeho »táta«, prezident Václav Klaus, který ho na schůzce představitelů koalice zachránil.
Občané ČR volili poslance proto, aby sloužili jim, a ne jen těm, kteří volili pravici. Přitom slib, který poslanci po zvolení skládají, zní: »Slibuji věrnost České republice. Slibuji na svou čest a svědomí, že svoji funkci budu vykonávat svědomitě v zájmu občanů ČR a řídit se Ústavou a zákony ČR«. Nikde se ve slibu nemluví, že poslanec bude poslouchat jakousi koalici a své stranické sekretariáty.
Uvedu jednu z reakcí na internetovém portálu První zprávy na vystoupení poslanců KSČM v rozpravě: »Dlouho, předlouho pozoruji naši politickou scénu a stále více nabývám přesvědčení, že pro dobrou budoucnost našeho státu potřebujeme v čele lidi, politiky, jakými jsou například paní Semelová, pan Grospič, pan Kollarčík a mnozí další...« K tomu musím uvést, že v žádných pravicových novinách, a ani v televizi, se o vystoupení Grospiče a Semelové nedozvíte nic.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama