Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.12.2010 11:51:34

Pomáháme Hřensku s řešením padající skály

Pomáháme Hřensku s řešením padající skály

Ústecký kraj provádí veškeré možné kroky, aby pomohl obci Hřensko urychleně vyřešit situaci kolem pohybujícího se skalního masivu.

Ústecký kraj provádí veškeré možné kroky, aby pomohl obci Hřensko urychleně vyřešit situaci kolem pohybujícího se skalního masivu, který si vyžádal uzavření silnice spojující obec s Německem. Kraj se situací zabývá, i když řešení problému spadá do kompetence Ministerstva životního prostředí České republiky.

Tento týden požádal starosta Hřenska Josef Černý Ústecký kraj o vyhlášení stavu nebezpečí. Pro jeho vyhlášení ale nejsou v místě pohybující se skály splněné zákonné podmínky, které jsou dané zákonem o krizovém řízení. Ústecký kraj se proto obrátil na orgány, které mají řešení problému obce ve své kompetenci. Jedná se o Ministerstvo životního prostředí ČR a Ministerstvo vnitra ČR, které má v kompetenci krizové řízení, a dále o Ředitelství silnic a dálnic ČR. Příslušné orgány kraj upozornil na negativní dopady vyplývající či hrozící ze sesuvu skalních bloků na silnici.

Přestože je řešení situace zcela v kompetenci státních orgánů, Ústecký kraj podniká v této záležitosti kroky vedoucí k vyřešení problému pohybujícího se skalního masivu natrvalo. Je totiž nepochybné, že situace komplikuje život v obci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama