Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2012 20:31:26

Systém veřejné dopravy v Ústeckém kraji patří k nejlepším

Systém veřejné dopravy v Ústeckém kraji patří k nejlepším

Ústecký kraj vyhlašuje již pátý ročník ankety Dopravce roku.

Od pondělí 22. října 2012 se už popáté může veřejnost zapojit do hlasování v anketě Dopravce roku 2012 Ústeckého kraje. Lidé mohou vybírat nejlepšího dopravce až do 30. listopadu 2012. Všichni účastníci hlasování budou zařazeni do slosování o tři tablety, dalších sedm obdrží hodnotné dárky od Ústeckého kraje. Výsledky ankety budou oznámeny v polovině prosince 2012. Partnery letošního ročníku jsou společnosti M-line a.s. a EMTEST, a.s.

 „Chceme, aby cestující v našem kraji dostávali nejkvalitnější služby. Tato anketa, kde mezi sebou již tradičně soupeří všichni dopravci, výrazně přispívá k tomu, že systém veřejné dopravy v Ústeckém kraji patří k nejlepším v České republice,“ uvedla k vyhlášení ankety Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje.

 Ústecký kraj má v současné době uzavřené smlouvy o zajištění základní dopravní obslužnosti s 10 autobusovými dopravci a dvěma drážními dopravci. Hlavním záměrem ankety je vybrat a ocenit dopravce s nejlepší úrovní poskytovaných služeb a zároveň získat zpětnou vazbu od cestujících k veřejné dopravě v Ústeckém kraji obecně.

 Způsob volby nejlepších dopravců doznal v porovnání s předchozími ročníky mírnou změnu. Zatímco v minulých letech přidělovali cestující vybraným dopravcům známky, v letošním roce budou vždy v každé kategorii vybírat maximálně tři dopravce, které hodnotí nejlépe. Hodnotící kategorie zůstávají zachované - spolehlivost, pohodlí a čistota dopravních prostředků, jednání dopravní obsluhy a celkové hodnocení. O vítězi speciální kategorie „Cena poroty“ rozhodnou odborníci na dopravu a zástupci kraje.

 Cestující mohou hlasovat od 22. října 2012 prostřednictvím elektronického hlasování na internetu (www.dopravceroku.cz) nebo zasláním anketního lístku poštou na adresu: Krajský úřad Ústecký kraj, Velká Hradební 3118/48, 40002 Ústí nad Labem. Obálka musí být viditelně označena „DOPRAVCE ROKU 2012“. Anketní lístky je možné získat na webových stránkách Ústeckého kraje, rovněž budou otištěny v krajských novinách Ústeckého kraje a magazínu Metropol.

 Do ankety jsou opět nominování všichni dopravci, kteří mají uzavřenou smlouvu o zajištění veřejné dopravy s Ústeckým krajem: ČSAD Slaný a.s., BusLine a.s., Autobusová doprava s.r.o. Podbořany, DP města Děčína, a.s., Veolia Transport Teplice s.r.o., DP měst Mostu a Litvínova, a.s., DP měst Chomutova a Jirkova a.s, Autobusy KAVKA, a. s., DP města Ústí nad Labem a.s., Autobusy Karlovy Vary a. s., České dráhy, a.s., Vogtlandbahn-GmbH.

 Nejlepším dopravcem Ústeckého kraje v roce 2011 byla cestujícími zvolena společnost Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a.s., která po dvou letech odsunula z nejvyšší příčky obhájce titulu Autobusy Karlovy Vary a.s. Na stupně vítězů zamířil i další dopravní podnik, a to Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s., který získal stříbrnou pozici. Trojici doplnila na bronzové příčce Veolia Transport Teplice s.r.o. Anketa Dopravce roku 2011 zaznamenala rekordní zájem veřejnosti, když hlasovalo více než 3300 cestujících.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama