JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2011 11:59:32

Podporujeme výzvu KLDR k usmíření a dialogu

Podporujeme výzvu KLDR k usmíření a dialogu

Vyjádření předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa a místopředsedy ÚV KSČM Jiřího Maštálky ke „Společné prohlášení vlády, politických stran a organizací KLDR“ z 5. ledna 2011.

Vážení soudruzi, velmi pozorně sledujeme nebezpečný vývoj na Korejském poloostrově, který se vinou řady provokací blížil až k samotnému pokraji války, se kterou má korejský lid tak bolestné a tíživé zkušenosti.
 
Dodnes je korejský národ rozdělen, mnohé rodiny roztrženy a touha lidí po sjednocení nenaplněna. Zprávy, které přicházely z Korejského poloostrova za poslední měsíce, nás naplňovaly rostoucími obavami, neboť základním předpokladem úspěšného budovatelského úsilí je mír.
 
Proto jsme s velkou úctou a potěšením přijali vaše Společné prohlášení vlády, politických stran a organizací KLDR z 5. ledna 2011, ve kterém vyzýváte k poctivému a konstruktivnímu dialogu mezi oběma korejskými státy. Vyjadřuje to Vaši trvalou a neochvějnou touhu po míru a porozumění.
 
Problémy se v civilizovaném světě neřeší válkami, ničením a zabíjením, ale trpělivým jednáním. Oceňujeme vaši nabídku jednat "s kýmkoliv, kdekoliv a kdykoliv, nechávajíce minulost za sebou, protože zítřek je důležitější než dnešek či včerejšek".
 
Hovoříte jazykem míru. Je to podaná ruka. Je to jediná rozumná cesta, jak vykročit k národnímu usmíření, znovusjednocení a k mírovému budování rozvinuté a spokojené země.
 
Jsme plně solidární s obsahem Vaší výzvy a při jejím naplňování máte naši upřímnou podporu. Věříme, že tato upřímná snaha najde patřičnou odezvu a porozumění i na jih od 38. rovnoběžky, u vlády, stran a organizací Jižní Koreje.
 
Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM, a Jiří Maštálka, místopřededa ÚV KSČM pro zahraniční politiku
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama