Mgr. Stanislav Eichler

admin
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2011 15:24:00

Na obnovu církevních památek využijeme dotace z EU

Na obnovu církevních památek využijeme dotace z EU

Litoměřický biskup přijal hejtmana Libereckého kraje.

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler v pátek oficiálně poprvé navštívil litoměřického biskupa Mons. Jana Baxanta. Mimo společenské náplně, kterou mělo dnešní setkání se hovořilo o církevních památkách na území Libereckého kraje, které spadají do správy Diecéze litoměřické, a o možných způsobech získání finančních prostředků na jejich obnovu.

„Některé církevní památky v našem kraji jsou v v nevyhovujícím stavu a vyžadují značné finanční náklady na rekonstrukci. Příkladem je zámek ve Stvolíkách a mnoho dalších. Navrhoval jsem proto, abychom se společně pokusili získat finanční prostředky na jejich obnovu prostřednictvím Evropských dotací. Záleží samozřejmě na konkrétním projektu a programu, ve kterém bychom o finanční prostředky žádali," řekl hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

Církev již dnes předává některé stavby do majetku městům a obcím, které mohou na jejich obnovu lépe žádat o dotace z Evropských fondů. Stavby poté obce využívají ve spolupráci s církví nejen k církevním obřadům, ale také jako důstojné prostředí pro pořádání společenských akcí, jako jsou například koncerty vážné hudby nebo vystoupení pěveckých souborů.

Hejtman poté pozval Mons. Baxanta do Libereckého kraje na návštěvu zajímavých pamětihodností a staveb, jako je například Horský hotel Ještěd a další. Mons. Jan Baxant navštívil Liberecký kraj v poslední době několikrát, zúčastnil se také posledního rozloučení se zesnulým páterem Milošem Rabanem v Hejnicích, kde byl hlavnímcelebrantem pohřební mše svaté.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama