ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2011 19:00:22

John by se měl poučit z krize ve zdravotnictví a začít jednat

John by se měl poučit z krize ve zdravotnictví a začít jednat

Pouhé konstatování faktu ze strany ministra vnitra Radka Johna, že kvůli sníženým mzdám zatím neodchází výrazné množství policistů a hasičů, je nedostatečné.

Toto „neodcházení“ je způsobeno jednak tím, že významná část policistů a hasičů cítí velkou loajalitu k naší zemi, tudíž je ochotna pracovat možná i za snížené mzdy. Za druhé je pak třeba si uvědomit, že jejich postoj je velmi ztížen tím, že ze zákona nemohou stávkovat. Tito zaměstnanci chtějí po ministrovi vnitra pouze to, aby jim zajistil alespoň slušné podmínky pro výkon jejich povolání a choval se k nim slušně. Ani jednoho však ministr John není, bohužel, schopen.

Apeluji proto opětovně na ministra vnitra Radka Johna, aby začal neprodleně vyjednávat s policejními odbory, jejichž zástupci varují před vypuknutím podobné krize, která nastala ve zdravotnictví. Nikdo v této zemi nechce na ministerstvu vnitra Leoše Hegera č. 2. Pan ministr John by se měl poučit z nečinnosti vlastní vlády směrem k nemocničním lékařům a začít jednat. Pro tento rok by možná stačilo zajistit pro naše policisty a hasiče alespoň benzín tak, aby mohli zajistit plnohodnotnou bezpečnost občanů na celém území republiky.

Pokud k tomu přidá špetku slušného chování a bude vyjednávat o zárukách na příští roky, jsem přesvědčen, že se lze krizové situace zavčasu vyhnout. Podobná provokativní vyjádření, jaké vyjádřil pan ministr dnes, klidu rozhodně nepřispívají.

Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama