Mgr. Ing. Ivana Řápková

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2011 13:05:00

O domovském právu jsem vůbec nemluvila

O domovském právu jsem vůbec nemluvila

V České republice není zavedeno domovské právo a já jsem o něm na "Setkání měst a obcí" nejen nemluvila, ale ani jsem o něm nikdy neuvažovala.

Můj návrh zavedení nové sankce zákaz pobytu s domovským právem tedy rozhodně nesouvisí. Obec musí mít v ruce účinný nástroj, aby mohla například řešit prostitutky, které se pohybují "na trase".

To, že obec prostřednictvím správního orgánu zakáže pobyt této prostitutce v místě, kde prostituci provozuje nebo odchytává klienty, vůbec nesouvisí s jejím skutečným či trvalým bydlištěm.

Správní orgán bude moci zakázat pobyt i na území celé obce osobě (max. na jeden rok), která se opakovaně dopouští přestupků proti veřejnému pořádku, občanskému soužití a majetku (krádeže a ničení majetku). Tito však vůbec nemusí bydlet v dané obci, jen tam jezdí páchat přestupky (například krást apod.). Budou se prostě pohybovat – bydlet po dobu jednoho roku jinde než v obci, pro kterou zákaz pobytu platí. Ostře odmítám tvrzení, že na konferenci v Novém Bydžově jsme se shodli na institutu domovského práva. Tento návrh padl pouze z úst paní starostky Janáčkové, resp. jejího kolegy, který tam vystupoval.

Nerozumím tedy tomu, proč jsou různí odborníci dotazováni, aby se vyjadřovali k mému návrhu v souvislosti s domovským právem, když já jej nejenže vůbec nepřipravuji, ale navíc jsem přesvědčena o tom, že v dnešní době není jeho zavedení vůbec reálné.

Mgr. Ing. Ivana Řápková, poslankyně PČR, zastupitelka statutárního města
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama