ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2015 10:21:15

Přes 1 miliardu korun chce kraj získat z EU na opravy silnic

Přes 1 miliardu korun chce kraj získat z EU na opravy silnic

Na modernizaci silnic, mostů nebo opěrných zdí hodlá Karlovarský kraj v příštím období získat dotace z evropských programů. Podle připraveného přehledu stavebních akcí na silnicích II. a III. tříd bude kraj žádat až o 1,1 miliardy korun.

Pro tento účel musí kraj nezbytně zajistit předfinancování projektů.

  ​„V případě, že uspějeme s žádostmi o dotace, na každou jednu investovanou korunu dostaneme devět dalších, což je samozřejmě s přihlédnutím ke stavu silnic přesně to, čeho bychom měli využít,“ zdůraznil náměstek hejtmana Jakub Pánik. Podle něj budou první výzvy k čerpání peněz vyhlášeny na podzim letošního roku, k realizaci projektů může dojít na jaře 2016.

Jedním z nutných kroků je zajištění finančního krytí akcí spolufinancovaných Evropskou unií. „Takzvanou spoluúčast bychom mohli vyřešit tím způsobem, že by finance zajistila Krajská správa a údržba silnic formou úvěrové smlouvy s rámcem ve výši 600 milionů korun pro období realizaci projektů v letech 2016 až 2022,“ vysvětlil Jakub Pánik a dodal, že by úvěr měl posloužit nejen k pokrytí finanční spoluúčasti, ale samozřejmě i k zajištění bezproblémového průběžného předfinancování realizovaných akcí. O věci rozhodne krajské zastupitelstvo na svém jednání 10. září.

K nejvýznamnějším stavebním akcím na krajských silnicích s plánovanou dotací z EU patří například silniční obchvat Mariánských Lázní, obchvat Veselova nebo modernizace silnice z Bochova do Kozlova. Celkem Krajská správa a údržba silnic připravuje 26 projektů, pro jejichž uskutečnění by chtěla využít evropské peníze.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama