MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2015 20:56:00

Braňme svou svobodu!

Braňme svou svobodu!

21. srpen si připomínám ze dvou důvodů.

 První je osobní. Jako právě vystudovaný lékař jsem nastoupil do Liberecké nemocnice a dřív než jsem se pořádně rozkoukal, stál jsem na operačním sále a dělal válečnou chirurgii, o které jsme se jen učili na fakultě. Byl 21. srpen 68 a v Liberci bylo hned po Praze nejvíce obětí, nejvíce zraněných.

Druhý důvod souvisí s mým povoláním politika. Srpnové události byly vyvrcholením snah reformovat komunismus a spojit komunismus s demokracií. Jasně se ukázalo, že totalita je absolutně nekompatibilní se svobodou, se svobodou projevu a s možností svobodně volit.

Dnes nestojí za našimi hranicemi cizí okupační tanky, přesto musím neustále zdůrazňovat, že musíme být ve střehu, demokracie není něco, co máme navždy a samozřejmě. Cítím ve společnosti tendence demokracii zlehčovat, otupovat a ohýbat. To nejde, to je stejné, jako jí implantovat do totalitního režimu, jak se o to pokoušeli tak zvaní reformní komunisté v roce 1968.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama