ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2015 10:29:06

Záchranná služba a nemocnice budou nahlížet do stejné dokumentace

Záchranná služba a nemocnice budou nahlížet do stejné dokumentace

Nemocnice v regionu budou vybaveny speciální IT technikou, která umožní přenos zdravotnické dokumentace mezi nimi a záchrannou službou. V praxi se tak zkrátí čas potřebný pro dohledávání klíčových informací o převáženém pacientovi.

Výměna dat je důležitým milníkem v oblasti poskytovaných zdravotnických služeb v regionu. Pomocí rychlejšího přístupu k informacím se zefektivní spolupráce mezi zdravotnickými zařízeními a dojde ke zkvalitnění léčby pacientů. Novou IT techniku získá Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje díky dotaci z Integrovaného operačního programu.

Systém by však nebyl funkční bez nadstavby, kterou kromě záchranářů musí mít i nemocnice, aby obě strany mohly nahlížet do stejné dokumentace. „Jde o to, aby nemocnice měly veškeré informace o pacientovi dříve, než k nim bude převezen. Na tuto část techniky však už nelze čerpat dotaci, proto bude muset pomoci Karlovarský kraj,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Do projektu eHealth se zapojily nemocnice v Ostrově,  Karlových Varech, Sokolově a Chebu. Dotaci nemocnicím z rozpočtu Karlovarského kraje ve výši 1,27 milionu korun bude muset schválit ještě krajské zastupitelstvo na svém zářijovém zasedání. Jak uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik, nová IT technika, která propojí jednotlivé zdravotnické subjekty, bude v provozu do konce října.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama