Leo Luzar

  • Ostrava-Jih
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2015 9:56:54

Na aktuální téma září 2015

Na aktuální téma září 2015

Zeman, čína, důchody, migrace, Irak, Lybie, Syrie, NATO, řešit krizi

Normal 0 false false false CS X-NONE X-NONE

Co týden dal:

Pan prezident Zeman opět předvedl pražské kavárně, že zájmy České republiky mu jsou nad zájmy pseudopráv a zdání euroatlantické politické normy. Návštěvou Čínské lidové republiky nejenom potvrdil odvahu nazývat věci pravými jmény, ale i jasně pojmenovat, kdo byl kdo ve druhé světové válce. Po letech slibů a planých slov dokázal natolik oslovit čínské firmy, že jsou ochotny reálně investovat do malé země uprostřed Evropy. První podepsané miliardy investic jsou dobrým signálem pro českou ekonomiku. Umožní nám nejen ukázat světu kvalitní práci našich lidí, ale také se odpoutat od jednostranné závislosti na západu. Doufejme, že nezůstane jen u banky, pivovaru, médií, fotbalu nebo leteckého dopravce.  Snad i naše tradiční obory výroby najdou partnery a nová odbytiště.

Další dobrou zprávou je růst stavebnictví o 12,3% meziročně, kdy se po 6 letech krize tohoto segmentu snad konečně blýská na lepší časy. V tomto ohledu je zde třeba upozornit i na tu skutečnost, že fungující stavebnictví je spolu se zemědělstvím velkým snižovatelem nezaměstnanosti, tedy problému, který nás trápí dlouhodobě.

 Přidání 8,5 miliardy na důchody pro naše seniory zní velmi líbivě, ovšem jen do okamžiku, než tuto sumu rozpočítáte na 114,- Kč měsíčně pro jednoho důchodce. Tuto skutečnost se naše vláda snaží maskovat jednorázovým příspěvkem 600,- Kč, ale bohužel zapomíná, že stále klesá podíl důchodu k hrubé mzdě. Na příští rok to je odhadovaných 40,5%, a to není  pro naši vládu příliš dobré vyznamenání.

Co týden vzal:

Iluzi jednoty Evropy ve schopnosti řešení problémů. Migrační vlny zaplavující evropskou unii názorně předvádějí neschopnost NATO řešit krizi, kterou samo vyvolalo.

Začněme Iráčany, kteří napadli Kuvajt, protože byl dle jejich názoru odtrženou součástí Iráku. Následná akce se souhlasem OSN vrátila statusquo. Lži zpravodajských služeb o zbraních hromadného ničení a následná okupace Iráku uvrhla tento stát do občansko-sektářské války a vyhnala statisíce lidí do okolních států. Můžeme pokračovat záchranou kosovských Albánců prchajících před srbskou armádou, která nechtěla připustit odtržení Kosova od Srbska. Skutečnost však byla taková, že teroristická organizace kosovských Albánců  UÇK posloužila NATO k zahájení akce „humanitárního“ bombardování Jugoslávie. Od této doby jsou desetitisíce Albánců v EU a jejich  nejviditelnější činností je to, že úspěšně ovládly organizovaný  zločin v Evropě. Boj USA proti Tálibánu zničil jakékoliv zdání státnosti v Afghánistánu a další statisíce běženců se po neschopnosti nastolit mír daly na pochod za možností přežít. Snaha svrhnout syrského  diktátora Asada,  který otevřené inklinuje k Rusku a zároveň snaha izolovat Irán, přivedly NATO k šílenému plánu vojensky a ekonomicky podporovat „bojovníky za svobodu“. Tito dnes představují základ tzv Islámského státu. Jeho činnost destabilizuje muslimské státy celého regionu i Afriky. Jen letectvem však nejsme schopni zvítězit. Dlouhá léta bojů a stále se zmenšující územím pod kontrolou Asada přimělo další miliony Syřanů k útěku do okolních států. A když už jsme u snahy svrhnout vládce, kteří  jsou nám nepohodlní, rozbombardujeme Libyi a následná občanská válka vyžene další statisíce lidí ze svých stálých i dočasných domovů. Tento exkurze byla nutná k pochopení toho, kdo může za to, že zažíváme novodobé stěhování národů a snahu utečenců dostat se do nejbohatších států světa. Ano, je to naše vina a chyba, že neprotestujeme proti politice NATO, jehož jsme členem. Různí vyvolavači pogromů apelují na uzavření hranic Schengenu a vytlačení imigrantů, ozývají se také hlasy vyzývající k opuštění EU. Ale základní příčina problému je v NATO. Nezaznamenal jsem však  jedinou myšlenku na opuštění tohoto přežitku studené války, který tento proces odstartoval. Je tedy nyní silně pokrytecké se divit tomu, co se u nás doma a v okolních státech děje. Jsme spoluviníky a  jediná KSČM má ve svých programových  materiálech konec našeho členství v NATO! Existuje ovšem ještě jedno řešení, o kterém také raději nikdo nemluví. To, co jsme zničili, musíme napravit. Vojáci NATO musí zahájit masivní pozemní operaci proti Islámskému státu, kmenovým bojovníkům a náboženských fanatikům. Jen mír v těchto oblastech umožní návrat uprchlíků! Ale to je již hodně bolestivé. Je jednodušší shazovat bomby z velkých výšek a bezpilotních letounů než se dívat na to, jak umírají naši synové. Je snazší informovat naši společnost o smrti afghánských svatebčanů raketou vzduch země z letadla řízeného dálkově z Kalifornie než ukazovat záběry cínových rakví vracejících se z míst bojů domů do poklidné, spící Evropy. NATO není budoucností České republiky!

 7.9.2015 Leo Luzar

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama