JUDr. Jiří Vyvadil

No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2015 9:07:00

Že Rusko bude muset na Blízkém východě vyčistit od podlahy, je snad jasné.

Že  Rusko bude muset na Blízkém východě vyčistit od podlahy, je snad jasné.

Sotva konečně někdo po 5 letech nárustu islámského státu začal jednat už naši Sobotkové, Chovancové začínají hystericky křičet. Samozřejmě, že to musí Rusko vzít od podlahy a vyčistit ten Augiášův chlív...

 Až jednou historie bude soudit viníky, kteří odpovídali za rozvrat na Blízkém východě, statisíce mrtvých a milióny uprchlíků, stanou se USA hlavním pachatelem proti světovému míru a stability konce 20. a počátku 21. století. A spolu s nimi by na lavici obžalovaných měl sedět  celý politický Západ a v jeho rámci pochopitelně i Česká republika...

Zatímco ve Velké Británii se nový šéf opozice jednoznačně distancuje od agresivní militaristické politiky Velké Británie páchané i jeho předchůdcem Tony Blairem, náš premiér Bohuslav Sobotka, ministra vnitra Milan Chovanec a ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek jsou okamžitě znepokojeni, že se Rusko odvážilo útočit na džihádistickou skupinu abú Nusrá, hýčkanou jako poslední naději USA a Západu v tomto regionu pochopitelně opět pod formulkou bojovníků za lidská práva a proti diktátorovi Asadovi.

Chce se mi z nich zvracet.

To nemají v sobě ani kousek sebereflexe, aby pochopili, že 20 let Česká republika se byť třebas jen souhlasem v oránech NATO, ayle někdy i osobně na masivním porušování mezinárodního práva a jeho zásady nevměšování?

Samozřejmě, že Rusko bude muset vyčistit všechny džihádistické skupiny v regiónu a samozřejmě, že nesmí připustit, aby byl odstraněn sekulární autoritativní vůdce prezident Asad, tak jak se za cenu rozvratu stalo v Iráku či Libyi.

Ne. S těmito lidmi se nedá dělat poctivá politika.
Pánové, připravte se na fičák a modlete se, aby Rusko a jeho spojenci nastolili byť tvrdou rukou mír a stabilitu.
Že USA, Francie či zdroj veškerého islamismu Saudská Arábie budou křičet je jen v pořádku.

Když už se nestydíte, tak alespoň  mlčte... 

   
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama