Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2015 9:10:00

Začněme vnímat pedagogy jako partnery, kteří se podílejí na naší budoucnosti

Začněme vnímat pedagogy jako partnery, kteří se podílejí na naší budoucnosti

Ministryně Valachová k Mezinárodnímu dni učitelů

Mezinárodní den učitelů připadá od roku 1994 rozhodnutím organizace UNESCO na 5. října. Ten náš, český Den učitelů, má však tradici mnohem delší. Oba tyto pedagogické svátky u nás spojuje již několik let anketa o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos, kterou mohu poprvé v novém ročníku jako ministryně podpořit.

Světový i národní den učitelů je věnován pedagogům právě proto, abychom si připomněli důležitost tohoto povolání. Jsou to právě učitelé, kteří se velkou měrou podílejí na výchově a vzdělávání nových generací. Při svých cestách po regionech, které jsem započala v září, potkávám spoustu báječných a skvělých pedagogů. Zároveň si ale uvědomuji, že mnozí z nich často nepracují v úplně ideálních podmínkách. Usiluji ale o jejich zlepšení a v neposlední řadě i o zvýšení platů. Musíme také společně pracovat na tom, aby si lidé pedagogů vážili a aby právě tato profese byla vnímaná jako potřebná a respektovaná. Jsou to totiž právě učitelé, kdo může udělat ze školy bezpečné a přátelské místo, kde jsou všichni vítáni a kde má každý stejnou příležitost.

Dnes proto vyzývám českou společnost, abychom začali vnímat pedagogy jako partnery, kteří se významnou měrou podílejí na naší budoucnosti tím, že vychovávají a vzdělávají naše děti. Učitelkám i učitelům za jejich kolikrát nelehkou a často nedoceněnou práci velmi děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama