JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.11.2015 11:16:08

Patronka České země Svatá Anežka Česká je pro mne symbolem milosrdenství

Patronka České země Svatá Anežka Česká je pro mne symbolem milosrdenství

Pracovní cesta evropského poslance Jiřího Pospíšila do Vatikánu se koná na základě pozvání od Velvyslanectví ČR při Svatém stolci.

Návštěva probíhá při příležitosti koncertu, který pořádá české velvyslanectví ve spolupráci s krajanským spolkem Asociace Praha jako připomenutí výročí kanonizace Anežky České (12. 11.1989). Koncert k poctě Sváté Anežky České se uskuteční v pátek v podvečer. Do Vatikánu se Jiří Pospíšil vrací po pěti letech, protože zde byl již v minulosti, kdy působil jako ministr spravedlnosti. 

V rámci této pracovní cesty bude Jiří Pospíšil také diskutovat s kněžími a seminaristy české papežské koleje Nepomucenum, uctí památku kardinála Berana u jeho hrobu a setká se i s předsedou Papežské komise pro krásná umění Papežské rady pro kulturu Prof. Francescem Buranellim (bývalým ředitelem Vatikánských muzeí), kterému předá knihu o sbírce umění Musea Kampa.

„Patronka České země Svatá Anežka Česká je pro mne symbolem milosrdenství. Její prohlášeni za svatou v listopadu roku 1989 je u nás silně spjato s pádem komunismu, a proto jsem přesvědčen, že bychom si výročí kanonizace této světice měli připomínat,“ uvedl Jiří Pospíšil.

K vrcholům návštěvy patřila také účast Jiřího Pospíšila na generální audienci u papeže Františka. Pospíšil při setkání během generální audience předal Svatému otci dárek v podobě sošky Pražského Jezulátka. „Pražské Jezulátko je pro mne symbolem hodnot, které papež František hlásá, tedy rodina, láska a odpuštění. Z reakce papeže Františka na zvolený dárek bylo zřejmé, že jsem mu udělal radost.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama