ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2011 18:13:44

Napadáním odborů ministr John své chyby neskryje

Napadáním odborů ministr John své chyby neskryje

Ministr vnitra Radek John dnes nevybíravým způsobem napadl nezávislé policejní odbory a jejich vedení.

Tento jeho krok považuji za nesprávný, hloupý a především účelový.  Tento útok totiž přichází v době, kdy se na pod petiční akci odborů podepsala většina aktivních policistů. Napadáním odborů a jejich vedení ze sebe Radek John odpovědnost za své nekompetentní počínání v resortu nesejme.  Stejně tak většina těch, kteří se pod petici za odstoupení ministra podepsali, není v odborech nijak organizována.

Pokud ministr John politizuje předsedu policejních odborů Milana Štěpánka, který na komunální úrovni kandidoval jako nezávislý kandidát za ČSSD, de facto tím říká, že politikem je i policejní prezident Petr Lessy, který v minulosti kandidoval jako nezávislý kandidát za ODS. Pokud na svém stanovisku bude ministr setrvávat, měl by pak logicky vyvodit personální závěry vůči Petru Lessy.

Bohužel, ani dnešní vyjádření ministra Johna o poklesu tarifů klid do policejního a hasičského sboru nevnese. Zatímco ministr záměrně hovoří jen o poklesu tarifů, policisté a hasiči hovoří o poklesu příjmu. A to jsou dvě rozdílné kategorie. V posledních měsících totiž u řady z nich došlo nejen k poklesu tarifního platu, ale také k poklesu rizikových příplatků (aniž by se snížilo riziko) a odnětí či poklesu příplatku za směnnost atd. Pak logicky docházíme každý k jiným číslům poklesu – 7% Radka Johna oproti reálnému poklesu o 10 až 17%.

Nápad zřídit e-mailovou zpovědnici je vskutku zajímavý. Vyzývám všechny policisty a hasiče, aby touto formou pana ministra seznámili se skutečným stavem jeho resortu. Je evidentní, že jeho poradcům se to ještě ani za devět měsíců nepodařilo. 

Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama