Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2015 19:26:00

Nabízíme špičkovou kvalitu produktů i vyspělé technologie

Nabízíme špičkovou kvalitu produktů i vyspělé technologie

Ministr zemědělství Marian Jurečka spolu s delegací českých podnikatelů vede v těchto dnech intenzivní jednání o nových obchodních příležitostech v kazašském hlavním městě Astaně.

 Jednání probíhají jak se zástupci vlády, parlamentu nebo místní agrotechnické univerzity, tak i s desítkami místních podnikatelů.

Během dnešního dne se ministr Jurečka nejprve setkal s poslanci zemědělského výboru kazašského parlamentu. Následně vedl jednání s představiteli nevládní organizace KazAgro, což je zčásti bankovní instituce pro místní zemědělce. Některé české podniky už s KazAgro spolupracují, Marian Jurečka chce tuto spolupráci rozšířit o další naše podniky z oblasti zemědělství a potravinářství.

Na následném obchodním fóru ministr zemědělství uvedl: „Pro české podnikatele je důležité stabilní ekonomické prostředí. My jsme schopni kazašské straně nabídnout produkty srovnatelné kvality jakou má Německo, ale za české, tedy nižší ceny. Naše firmy mohou být pro Kazachstán zajímavé z hlediska přenosu nových technologií pro rostlinnou a živočišnou výrobu, a také know-how v dalším zemědělském nebo potravinářském sektoru.“

Důležité je udržení projektu

Česká strana může nabídnout například genetický materiál velmi kvalitního skotu nebo technologie do rozvoje stájí či výstavby celých farem na klíč. „Důležité je však udržení projektu prostřednictvím dobře zaškoleného personálu a trvalý rozvoj společných podniků,“ doplnil ministr Jurečka.

Po následné schůzce s 1. náměstkem ministra zemědělství Kazachstánu Ermekem Košerbajevem se česká vládní delegace přesunula na astanskou Agrotechnickou univerzitu, kde došlo k podpisu memoranda o spolupráci mezi Mendelovou univerzitou v Brně a touto institucí.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama