ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2011 19:00:02

Českým úřadům nadále hrozí komunikační blackout

Českým úřadům nadále hrozí komunikační blackout

Opakovaně vyjadřuji hluboké znepokojení nad zřejmou nečinností Nečasovy vlády a zejména pak ministra vnitra Radka Johna v krizové situaci s Krajskou infrastrukturou veřejné správy, tzv. KIVS.

Připomínám, že jsem již před týdnem upozorňoval na fakt, že k 28. březnu letošního roku vyprší rámcové smlouvy na poskytování internetového a telefonního připojení úřadů veřejné správy.

Pokud by tato otázka nebyla včas vyřešena, hrozí tzv. komunikační blackout, kdy by úřady nebyly schopny jakýmkoliv způsobem komunikovat. Výsledkem by pak mohlo být, že úřady nebudou vyplácet například důchody, sociální dávky či mateřské přídavky. To by v současné době odeznívající hospodářské krize a asociální politiky Nečasovy vlády výrazně ohrozilo životní úroveň desítek tisíc rodin v celé zemi.

Mé znepokojení se prohloubilo právě dnes, kdy po jednání vlády k této problematice nepadlo jediné slovo, přičemž na vyřešení tohoto nebezpečí má ministerstvo pouhých 11 dní. Obávám se bohužel, že již včera bylo pozdě. Domnívám se tedy, že stát buď bude nucen porušit zákon, kdyby prodloužil stávající smlouvy, čímž by zároveň do budoucna v podobných případech poskytl nebezpečný precedent, anebo v tichosti připraví jednací řízení bez uveřejnění, což by vzhledem k proklamacím o transparentnosti této vlády bylo v ostrém kontrastu s protikorupčním posláním Nečasova kabinetu.

V tomto případě se totiž rozhoduje o zakázce v objemu 1,5 miliardy korun na dobu 18 měsíců. Vyzývám proto důrazně ministra Radka Johna, aby představil svůj plán, jak bude tento problém řešit. Již dnes je evidentní, že jeho resort zaspal.

Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama