ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2015 18:26:59

Důchodce, ročník 1925: Proč z nás veřejnoprávní televize dělá blbečky?

Důchodce, ročník 1925: Proč z nás veřejnoprávní televize dělá blbečky?

Dva zážitky z minulého týdne se spojily v myšlence o svérázném způsobu pojetí mediálního světa u nás v České republice. A není to vůbec hezké přemýšlení.

 V neděli večer, ostatně jako téměř každou neděli, jsem sledovala na prvním programu naší veřejnoprávní televize pořad 168 hodin. Pořad začal závažnou reportáží o demonstraci 17. listopadu na Albertově. Redaktoři, vysokoškolští studenti, rektoři Univerzity Karlovy i ČVUT se shodovali v názoru, jak nevhodné, opovážlivé, ba přímo opovrženíhodné bylo chování pořadatelky akce, která už dvě hodiny před svolaným mítinkem, na kterém měl vystoupit pan prezident, zakázala vstup do prostor mítinku vysokoškolákům. No budiž, avšak jakou to má souvislost s tím, že na onom mítinku vystoupil pan prezident? A proč tedy bylo jeho jméno neustále v reportáži zmiňováno, jakoby za vše mohl právě on? Proč musí v této souvislosti pro jistotu opět padnout otázka, jestli pan prezident podněcuje národ k fašizaci? Prý jasným důkazem toho budiž fakt, že stojí na jednom pódiu s panem docentem Konvičkou. Co je tohle zase za nesmysl?

A aby toho nebylo náhodou málo, tak v poslední reportáži udělají z předsedy našeho poslaneckého klubu slušně řečeno troubu, který nezná slova české hymny. To si, vážení reportéři, opravdu myslíte, že kdokoli svéprávný v naší republice si myslí, že bory čumí??? Nenapadlo vás, že je asi nejspíš pan Černoch nachlazen? Že místo toho, aby se v klidu léčil, že jde uctít takto památný den?

Vím, povíte mi, že pořad 168 hodin je zábavným pořadem, tedy alespoň podle vaší televize. Ale v tom případě proč všechny předchozí reportáže, tedy až na Malostranské korekce, jsou podávány standardní formou bez náznaku jakéhokoli vtipu, sarkasmu, či něčeho podobného?

A ten druhý zážitek? To byla čtvrteční beseda se seniory v Bystřici pod Hostýnem, během níž jsem dostala dotaz od pána, ročník narození 1925. Velmi rozhořčeně se mě ptal, proč naše veřejnoprávní televize neinformuje diváky objektivně a nezaujatě? A proč z nás, prý, dělá blbečky? Ne, neříkám to já, říká to devadesátiletý pán. A nejen on. Takže vážená televize, není na čase chytit se konečně za nos a začít fungovat tak, jak máte?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama