ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2015 11:11:03

Likvidace živnostníků

Likvidace živnostníků

Je to sice skvělá zpráva, že aktuální čísla o nezaměstnanosti mluví o tom, že aktuálně v ČR pracuje nejvíce lidí od roku 1993, ale zároveň pokládám za velmi varující to, že současně je dnes o 30 tisíc živnostníků méně, než vloni.

A navíc jejich počet v důsledku již přijatých a především plánovaných vládních reforem stále klesá. K tomu je možné reálně očekávat, že od příštího roku se tempo krachů malých živnostníků ještě zvýší a bohužel jim nezbude nic jiného, než se přihlásit na úřad práce a třeba i po dlouhých letech aktivní a samostatné práce bez dovolené nebo nemocenské se vydat napospas demotivujícímu sociálnímu systému. Vláda tak svými kroky hodlá opět přiškrtit střední třidu a znechutit práci na vlastní triko tisícům aktivních občanů naší země, kteří se nebojí riskovat svůj majetek, věří ve své schopnosti a dovednosti a chtějí se bez pomoci státu, dotací či prapodivných veřejných zakázek, prosadit a uspět. Takoví voliči se zřejmě vládní garnituře nehodí. Mají totiž často svůj pevný názor, odhodlání a osobní svobodu. Navíc nepropadli „stádovitosti“. A proto je vláda musí oslabit, ne-li úplně zničit. Jistě už ale dobře ví, že narazila a že je nás, kteří takové politice chceme říct jasné NE, hodně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama