ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2015 7:23:00

Zákaz není třeba

Zákaz není třeba

Nechápu tuto přebujelou snahu vlády pořád něco zakazovat nebo omezovat. Typickou ukázkou je nekonečná debata o úplném zákazu kouření v restauracích.

Copak opravdu nikdo nechápe, že téměř dvě třetiny restaurací jsou buď zcela nekuřácké, případně mají stavebně oddělené prostory pro nekuřáky, a tedy není třeba nic zakazovat, protože každý zákazník má právo volby? Copak nám začalo být úplně lhostejné, že si stát nemůže jen tak z ničeho nic vzpomenout a říct hospodským, že zásadně mění podmínky pro jejich podnikání a tím třeba ohrozí jejich investice, rodinné úspory nebo stovky zaměstnanců? Copak jsme natolik nesvéprávní, že potřebujeme všemocný stát, který nám bude stát za zadkem a říkat, co je a není zdravé? Copak se chceme postupně vracet do komunismu a jako stádo hledět k těm „moudrým“ pražským úředníkům, kteří budou rozhodovat o našich životech? Jsem přesvědčený o tom, že to tak není a že je v naší zemi dostatek aktivních lidí, kteří si takto nenechají svázat ruce i vlastní životy. Těší mne proto, že se Strana soukromníků ČR jasně postavila proti plošnému zákazu kouření v restauracích a že tak mnozí z nás našli v tomto přesvědčení jasného zastánce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama