Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2015 19:16:02

Projev na 1. celostátní konferenci SPD.

Projev na 1. celostátní konferenci SPD.

Vážené dámy, vážení pánové, milí přátelé a kolegové, vážení hosté!

Mé jméno je Radek Rozvoral, jsem členem předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie, manažerem obchodní společnosti, kterou spoluvlastním a současně místostarostou obce Všechlapy u Nymburka ve středních Čechách, kde také společně s přítelkyní žiji. Dnes jsme se tu sešli, abychom veřejně představili politický program našeho hnutí, o kterém jsem přesvědčen, že osloví velké množství občanů České republiky tak, abychom byli na politické scéně co možná nejúspěšnější.

V konkurenci tolika stran a hnutí to zcela určitě nebudeme mít vůbec jednoduché a je jasné a v poslední době se to i ukazuje, že nejvíce po nás budou plivat ti, kteří Tomia podrazili a kterým zůstaly zbylé miliony na činnost ze státního rozpočtu. My máme ale vůči nim a vůči dalším politickým stranám a hnutím svou velkou výhodu a tou je osobnost Tomia Okamury, který svou nezdolnou a houževnatou prací, argumentací a nazývání věcí pravými jmény vždy oslovuje velké množství občanů a právem z něj mají ostatní politická uskupení strach a dělají vše pro to, aby ho co nejvíce oslabily. Osobnost Radima Fialy je zase zárukou velké zkušenosti v politickém prostředí se spoustou politických kontaktů na různé osobnosti, jako je např. prezident Miloš Zeman, budoucí francouzská prezidentka Marine Le Pen a další. Nemohu vynechat ani posledního z našich poslanců Jaroslava Holíka, který je zase velkým odborníkem na životní prostředí a recyklace, jehož některé práce byly přednášeny i v Bruselu.

My ostatní, kteří tady sedíme, se musíme kolem těchto osobností semknout do jednoho šiku, být stále jako jeden muž nebo jedna žena a je naší povinností pracovat na tom, aby naše názory a politická práce hájily v prvé řadě zájmy České republiky a českých občanů. Jen tak může být naše hnutí v budoucnu úspěšné. Náš vlastenecký program pro přímou demokracii, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy je koncipován tak, aby měl vždy poslední slovo občan a aby se zde nastolila opravdová demokracie, která tu v současné době chybí.

Nesmíme také zapomenout na to, abychom ctili hlavně takové hodnoty jako je svoboda, demokracie, solidarita, spravedlnost, rodina a zodpovědnost k příštím generacím. Musíme vždy a na prvním místě prosazovat zájmy České republiky a českých občanů! Všichni musíme apelovat na to, abychom měli úctu k národním symbolům, abychom si vážili své České republiky, chránili ji, řádně o ní pečovali a byli hrdi na to, že jsme Češi a že jsme se tu narodili! Musíme v lidech probudit vlastenectví, ale zároveň apelujme i na to, abychom měli úctu i ke všem ostatním národům! Musíme naše občany přesvědčovat o tom, aby byli svědomitější a odpovědnější ke své rodné zemi a tím pádem ke svým daním, které jí odvádí a kterých opravdu není málo! Je potřeba, aby si všichni uvědomovali, že naše rodná země, jsou naše daně a naopak, že naše daně jsou naše rodná země a že jen my sami musíme rozhodovat o tom, na co se naše peníze použijí! Proto musíme všechny spoluobčany přesvědčovat, aby v každých volbách vybírali vždy jen odpovědné politické zástupce, kteří budou spravovat finance nás všech s péčí řádného hospodáře a ku prospěchu občanů naší země!

Věřím, že český národ, pro který jsou asi těmi nejlepšími vlastnostmi smysl pro humor, mírumilovnost a odpor k násilí, sebere již brzy rozum do hrsti a i přičiněním nás všech tady v sále postupně přijde na to, že není dobré jen do nekonečna pasivně kritizovat vše, co je spojeno s politikou a vládnutím v naší zemi jako takovým, ale že je potřeba začít poctivě chodit k volebním urnám a tím se aktivně zapojit do veřejného života.

Na závěr nám všem přeji, abychom měli pevné zdraví, radovali se z každé minuty svého života, byli silní a hýřili optimismem, jelikož pesimismus a skepse je pouze pro slabé. Zároveň Vám všem přeji, abyste zbytek adventního času, celé vánoční svátky a vstup do roku 2016 prožili v klidu, rodinné pohodě a hlavně ve zdraví.

Děkuji za pozornost.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama