Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.12.2015 9:09:03

Dohoda Evropské unie s Tureckem ohledně imigračního šílenství jako by nebyla!

Dohoda Evropské unie s Tureckem ohledně imigračního šílenství jako by nebyla!

Sama Evropská unie přiznává, že tato dohoda výrazně nesnížila počty imigrantů mířících přes Turecko do Evropy. Stojí to podle agentury Reuters v dokumentu, který byl zaslán lídrům EU před čtvrtečním summitem v Bruselu.

Ve zprávě se uvádí, že od 29. listopadu, kdy byla dohoda uzavřena, přibývá na řeckých ostrovech z Turecka cca 4.000 imigrantů denně. Je to sice asi o tisícovku lidí méně než před podepsáním dohody, ale ta změna není výsledkem nějaké turecké zásluhy, nýbrž povětrnostními podmínkami. Podle agentury Frontex, která by měla chránit vnější hranice Schengenu, dorazilo už za celý listopad do Řecka 100.000 imigrantů, což bylo ale o polovinu méně než v říjnu. Takže je vidět, že počty imigrantů snižuje zima, než opatření zavedená Tureckem.

Když jsem na začátku prosince psal článek o tom, jak Evropská unie odměňuje vysmáté Turecko, upozorňoval jsem na to, že jestli si někdo z těch eurounijních pomazaných hlav myslí, že za pár miliard eur turecký prezident Erdogan s vysídlováním imigrantů směr Evropa přestane, tak je na velkém omylu. Tímto je vidět, že jsem měl pravdu a že pan Erdogan bude chtít samozřejmě mnohem více a o peníze mu až zas tak nejde. Jde mu hlavně o obnovená jednání o přistoupení Turecka k EU a o bezvízový styk pro jeho občany. Jsem přesvědčen, že pokud bude ještě chvilku dělat mrtvého brouka je více než jasné, že svého dosáhne.

Mě na tom děsí hlavně to a už jsem to také psal, že pokud dostane 75 milionů tureckých muslimů vyznávající sunnitský islám, tedy netolerantní středověkou ideologii vyznávající násilí, zvrácené zvyky a opovrhování ženami a na druhou stranu neuznávající svobodu a demokracii bezvízový styk, bude to pro Evropu znamenat společně s imigračním šílenstvím další vážné nebezpečí ohledně její islamizace. Toto nebezpečí je ještě umocněno údajným kšeftováním Turecka s Islámským státem, které od něj kupuje ropu i samotnou osobou prezidenta Erdogana, který je ve svých prohlášeních velmi rázným politikem a podle zprávy o svobodě myšlení vydané mezinárodním humanistickým a etickým svazem (IHEU) považuje tento politik ateismus za rovnocenný terorismu. Toto je potřeba si před každým jednáním s Tureckem uvědomit a jeho případnému přistoupení k EU rázně zamezit.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama