ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2015 19:38:44

Zasáhli jsme Achillovu patu?

Zasáhli jsme Achillovu patu?

O zoufalství a lžích názorových oponentů ...

Už dlouhou dobu nahlas říkám, že náš boj proti rozpínajícímu se státu, úřednické šikaně, přehnaným regulacím pro živnostníky i omezování svobody všech aktivních lidí vyvolá útočné reakce hlavních protagonistů vznikající regulokracie. Čekal jsem a stále čekám mnohé.

První „akce“ přišla v úterý a to rovnou na oficiálním facebooku hnutí ANO. To, že se však naši názoroví oponenti zmohou pouze na frašku a teatrální gesto, je však podle mne jen další ukázkou jejich pokřiveného vidění světa. Za každou cenu se totiž snaží vykreslit svého „vůdce“ jako pana Úžasňáka, k čemuž jim má zřejmě dopomoci někdo, koho nestoudně označí za „Zlouna“ a předhodí ho senzacechtivému publiku jako laciný terč kritiky, pomluv a nenávisti. Vždyť stejná rétorika dotačního magnáta, který si vystačil pouze s konstatováním, že všichni kradou, vynesla celou tuto partičku do nejvyšších pater české politiky.

Co naplat, že se ve snaze zavděčit se svému chlebodárci dopouští hned několika zásadních chyb a dokonce i účelových lží. Například o (ne)placení daní, čímž však ministru financí dělají pořádnou ostudu. Vždyť by to měl být právě ministr financí, který moc dobře ví, že české společnosti skupiny SYNOT odvedly na daních za posledních několik let do státního rozpočtu České republiky více jak 3 miliardy Kč. Nutno však dodat, že na rozdíl od agro-kombinátů nečerpají žádné miliardové státní dotace a nejsou výsledkem tajuplných privatizačních operací ze začátku devadesátých let.

A to už vůbec nerozvádím, že stamilionové investice skupiny SYNOT v České republice, které směřují např. do turistických resortů, dávají práci stovkám živnostníků a pomáhají růstu lokální ekonomiky.

Navíc stejně tak všichni dobře vědí, že podpora neziskové sektoru ze strany Nadace SYNOT zdaleka neztroskotala po zrušení odvodů na veřejně prospěšné účely a že i dnes skupina SYNOT vynakládá na charitu více jak 30 milionů Kč ročně. Tato nadační podpora přitom pomohla již několika tisícům neziskových organizací, velmi často právě těm, na které se stát úplně vykašlal. Ba naopak to byli právě někteří politici, kteří neziskovkám slibovali, že jim neseberou peníze z loterií a dotace pouze přerozdělí přes veřejné rozpočty a dodnes jim nedali takřka nic.

Je zřejmé, že i v tento vánoční čas někomu pořádně cukají nervy a má strach. Má strach z rostoucí názorové opozice, která volá po zdravém selském rozumu a ochraně naší svobody a soukromí. To je něco, co novodobým diktátorům kazí jejich plány. Jasně se totiž začíná etablovat silná skupina lidí, která se nedá obelstít koblihou a která má chuť a odvahu nabourat a změnit matrix.

A že se nám to společně daří, je vidět právě na těchto zoufalých reakcích.

Ivo Valenta, senátor Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama