Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.12.2015 14:19:53

Přejme si, ať české země zůstanou české, moravské, slezské

Přejme si, ať české země zůstanou české, moravské, slezské

Dovolte mi popřát Vám všem co nejkrásnější svátky, přeji Vám, abyste ve svém okolí, ve své rodině a přátelích našli co nejvíce lásky a radosti.

Drazí přátelé, krásný sváteční den,

dovolte mi popřát Vám všem co nejkrásnější svátky, přeji Vám, abyste ve svém okolí, ve své rodině a přátelích našli co nejvíce lásky a radosti.

Aniž bychom si to moc uvědomovali, Vánoce jsou pro věřící i nevěřící hlavně svátkem rodiny. Je to čas, kdy si celá rodina najde čas na sebe a na to udělat pro sebe navzájem něco hezkého.

Vánoce jsou svátek křesťanský, ovšem ani ateistu nemusí křesťanství děsit - ve své prapodstatě je základním principem a poselstvím křesťanství milosrdenství. O Vánocích slavíme narození Krista, který přišel zrušit Starou smlouvu - tedy po našem biblický Starý zákon, obsahující často tvrdé a nesmiřitelné příkazy a přináší poselství nové - moderní. Hlásá toleranci k nepřátelům a nevěřícím, lásku k bližnímu svému a krom jiného slovy „co je Božího, dej Bohu, co je císařovo, císaři“ i moderní pojetí odluky církve od státu.

Toto poselství se stalo prazákladem pro naše dnešní pojetí lidských práv a občanských svobod. To je to, co nás, tedy evropskou civilizaci, odlišuje od mnohých ostatních kultur.

Přes halasné řeči o svobodách a právech na samotnou podstatu křesťanství a našeho evropanství ale zapomínáme. Zapomínáme na to, že to nejdůležitější je láska a milosrdenství. Je to rodina, kterou jsou nejen naši nejbližší, ale i naši sousedé, náš národ, celá Evropa i ostatní svět.

V honbě za penězi, pohodlím a kariérou přestáváme vnímat své okolí, svou rodinu a paradoxně díky tomu chudneme. Chudneme jako národ, protože nemáme děti, které by se o nás ve stáří postaraly, chudneme jako civilizace, protože nebudeme mít syny, kteří by nás ochránili, chudneme jako kultura, protože jednoho dne nebude nikdo, kdo by naše tradice předal dál.

K přežití národa jsou třeba děti, a když rezignujeme na rodinu, pak nás nezachrání ani Evropská pohraniční stráž ani našich 14 gripenů.

Budu asi hodně přízemní, ale z celého srdce přeji nám všem co nejvíce dětí a našim dětem také hodně dětí a k nim co nejvíc radosti a lásky.

Jsem pyšný na český a moravský národ, protože je to již po několik století ostrov klidu a tolerance, alespoň v porovnání s okolním světem. Je to i tím, že našim národům je bližší tolerance před nenávistí.

Média se nám snaží vnutit názor, že jsme xenofobní nebo rasističtí. Opak je pravdou - asi nikoho z Vás nepohoršuje vietnamský prodavač nebo míšenec Okamura.

Drazí přátelé, jsme zatím ostrůvkem míru a pokoje a přejme si z celého srdce, aby tomu tak bylo i další roky.

Přejme si, ať české země zůstanou české, moravské, slezské - ne proto, že bychom neměli rádi druhé, ale právě proto, abychom se tu mohli mít všichni rádi v bezpečí a bez násilí i nadále.

Přeji Vám všem na závěr ještě jednou krásné svátky a co nejvíce lásky, radosti a štěstí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama