ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.12.2015 8:26:00

Útok na soukromé vlastnictví?

Útok na soukromé vlastnictví?

Velmi by mne zajímalo, z jakého důvodu vzniká legislativní iniciativa, která má omezit vlastnictví a stanovit, že předkupní právo na pozemek bude mít výhradně jeho dosavadní nájemce.

Vůbec nerozumím tomu, proč by měl stát diktovat, komu svůj majetek mohu anebo nemohu prodat. Kromě toho, že by tak podle mne neústavním způsobem omezil samotné vlastnické právo, opět by podle mého soudu nadmíru vstoupil do našeho svobodného rozhodování. Myslím si, že přirovnání s padesátými léty minulého století je zde jistě na místě … Jen je třeba se ptát, kdo by z takové změny měl ve skutečnosti největší prospěch. O tom, že by něco takového vznikalo bezdůvodně anebo bylo inspirováno pouze dobrými úmysly o ochraně půdního fondu, velmi pochybuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama