Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2016 9:12:32

Je islám náboženstvím míru, jak neustále tvrdí Barack Obama?

Je islám náboženstvím míru, jak neustále tvrdí Barack Obama?

Podle několika průzkumů veřejného mínění je jasné, že má Islámský stát podporu více muslimů, než si jsou ochotni připustit dokonce i ti největší kritici islamismu!

Začátkem prosince se na internetu objevily informace o několika průzkumech veřejného mínění, které jasně prokázaly, že to s tím náboženstvím míru nebude tak růžové, jak o něm neustále ujišťuje americký prezident. Tvrdí to alespoň americká novinářka Joy Overbecková, která s následujícími průzkumy přišla.

Paní novinářka píše, že poslední průzkumy ve Spojených státech ukázaly, že polovina přicházejících muslimů podporuje Islámský stát. Podle jiného průzkumu zveřejněném v deníku The Sun se zase zjistilo, že po teroristických útocích v Paříži čtvrtina muslimů ve Velké Británii sympatizuje s těmi, co odcházejí bojovat v barvách Islámského státu. Ještě mnohem mrazivějším je průzkum realizovaný arabským zpravodajským serverem AlJazeera.net, který zjistil, že plných 81% z více než 38.000 oslovených podporuje Islámský stát. Na otázku zda schvalují krvavé výboje ISIS v regionu, odpověděli ano. „V Pákistánu se na Islámský stát dle dalšího průzkumu nedívá negativně strašidelných 72% respondentů. No a dokonce i v Turecku, které je považováno za našeho spojence, má podobný názor 27% lidí,“ píše Overbecková.

Docela by mě zajímalo, co by „Bohoušovi“ na tyto průzkumy napsal do e-mailu jeho politický poradce a jeden z největších sluníčkářů z premiérovy poradenské stáje Oto Novotný ve spojitosti s voliči oranžové květiny. Možná by to bylo něco ve smyslu: „Přeci to té sociálně frustrované, xenofobní a nacionalistické konzervativní levici nebudeme říkat, stačí, když to víme my. No a nám to kromě Chovance vůbec nevadí a to je přesně to, co bude chtít slyšet kancléřka.“
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama