Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2011 9:52:39

ŘSD umí překvapit

ŘSD umí překvapit

Na jednání se zástupci Ředitelství silnic a dálnic jsem jela s očekáváním řešení neúnosné situace na objízdných trasách nedostavěné dálnice D8.

Výsledky studie Zdravotního ústavu hovoří zcela jasně a proto jsem předpokládala, že kompetentní osoby samy navrhnou, jak občanům trpícím nadměrnou dopravou  její dopady alespoň částečně vykompenzovat.
Hned začátek jednání mě ale nepříjemně překvapil. „Nemáme žádné nápady a na opatření nejsou peníze“ , zaznělo z úst zástupců ŘSD hned v úvodu a atmosféra poněkud zhoustla. Začala jsem trpělivě vysvětlovat, jak se valící kamiony podepisují na kvalitě života a hlavně na zdraví občanů žijích v dotčených obcích a jak moc jsou postupně devastovány silnic II. a III. třídy sloužící jako objízdné trasy. Reakce však byly – diplomaticky řečeno – neslané, nemastné.

Nakonec však přece jen k jakémusi posunu došlo. Na stavbách ŘDS v jednotlivých krajích by se prý dalo něco ušetřit a tyto finanční prostředky by mohly jít na opravy poničených komunikací. Sice bych si bývala myslela, že zdraví lidí je přednější než oprava výtluků na silnicích, ale ŘSD to zřejmě vidí jinak.

Studie Zdravotního ústavu prokázala, že nadměrná doprava na objízdných trasách zdraví místních obyvatel rozhodně nesvědčí. Už jenom z tohoto důvodu mohu slíbit, že toto mnou iniciované  jednání bylo první a rozhodně nikoliv poslední.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama