Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2016 16:51:29

Projekt na venkovní bazén v České Lípě zpracuje firma ze Zlína

Projekt na venkovní bazén v České Lípě zpracuje firma ze Zlína

Splnění dlouholetého přání Českolipanů – mít ve městě venkovní bazén – je zase reálnější. Rada města rozhodla, že projektovou přípravu stavby venkovního bazénu zajistí firma CENTROPROJEKT GROUP, a.s. ze Zlína.

 

Splnění dlouholetého přání Českolipanů – mít ve městě venkovní bazén – je zase reálnější. Rada města rozhodla, že projektovou přípravu stavby venkovního bazénu zajistí firma CENTROPROJEKT GROUP, a.s. ze Zlína.

Ve výběrovém řízení splnila všechny podmínky pro zajištění celé projektové přípravy a nabídla nejnižší cenu. Žádný problém neměla ani s požadavkem města, aby zpracovatelem projektu byl někdo, kdo má zkušenosti s projektováním koupališť.

„Vítěz nabídl nejlepší cenu, ale má také velké zkušenosti včetně projektování v zahraničí,“ komentoval místostarosta Juraj Raninec.

Zlínská společnost se tak má v České Lípě postarat o zpracování projektové dokumentace pro sloučené územní a stavební řízení na venkovní bazén, o dokumentaci pro provedení stavby, dále pak o inženýrskou činnost vedoucí k vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení ve sloučeném řízení a poskytnout součinnost projektanta při zadávacím řízení na výběr zhotovitele stavby.

„Práce na projektu by vítězná firma měla zahájit hned po podpisu smlouvy o dílo, přičemž jejich dokončení předpokládáme v prvním čtvrtletí roku 2017, i když definitivní termín bude záviset na době zpracování Změny č. 6 Územního plánu města Česká Lípa,“ uvedla Jolana Nebřenská, vedoucí odboru rozvoje, majetku a investic Městského úřadu v České Lípě. Jak doplnila, zadávací dokumentace pro toto ukončené řízení byla kromě adresného zaslání výzvy několika potenciálním uchazečům také řádně uveřejněna na zadavatelském profilu města a účast v soutěži tak byla umožněna neomezenému počtu uchazečů. „Zadávací řízení jsme vyhlásili v souladu se současnými zákony a přihlásili se do něj také zájemci, kteří přímo vyzváni nebyli,“ podotkla Nebřenská. Hodnotící komise pak posoudila nabídky tří uchazečů z hlediska prokázání splnění kvalifikačních předpokladů a splnění zadávacích podmínek a konstatovala, že všichni uchazeči kvalifikační a zadávací podmínky splnili.

Radnice získala v soutěži nabídku Centroprojektu Group za cenu 1.180.000,- Kč bez DPH tj. 1.427.800,- Kč včetně DPH, tedy za cenu nižší., než byl její původní předpoklad. Náklady na uhrazení této zakázky jsou obsaženy v rozpočtu města na rok 2016.

Město Česká Lípa chce venkovní koupaliště postavit, podle svých možností a co nejrychleji. Zároveň blízko městu a jeho obyvatelům. Za rozumné také pokládá využít výhod spojení se stávajícím Sportareálem. Zastupitelstvo města Česká Lípa projednávalo téma  venkovního bazénu v listopadu, kdy vzalo na vědomí informace o ověřovací studii "Venkovní bazén u Sportareálu, Česká Lípa" zpracovanou firmou BFB studio s.r.o.. A celkem 19 zastupitelů dalo souhlas s pokračováním přípravy investiční akce "Venkovní bazén u Sportareálu" v rozsahu této ověřovací studie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama