Ing. Veronika Vrecionová

  • ODS
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2016 13:00:00

Návrat socialistického zemědělství

Návrat socialistického zemědělství

Ministerstvo zemědělství pod vedením Mariana Jurečky zvyšuje svou podporu velkým zemědělským firmám na úkor malých rodinných farem.

 Připomíná tak návrat k socialistickému zemědělství, kdy hlavními producenty byla velká zemědělská družstva. Zatímco malé farmy hrají kromě samotné zemědělské produkce klíčovou roli také v rozvoji venkova, velké firmy soustředí svou činnost pouze na průmyslovou produkci. Je proto nepochopitelné, že ministr Jurečka zvýšil hranici na projekty v Programu rozvoje venkova z původních maximálně 30 milionů korun až na 150 milionů korun, čímž ale dal jasně najevo, které zemědělské firmy jsou pro něj nejdůležitější.

Nesmyslný je také nový vinařský zákon, který zpřísňuje regulaci prodeje sudového vína. Nová úprava bude znamenat ukončení činnosti celé řady malých vinoték, a u těch zbývajících dojde ke zdražení prodávaného vína a snížení dostupnosti vína pro konečného spotřebitele. Novelou zákona opět utrpí především malí a střední poctiví čeští a moravští vinaři a naopak na ní vydělají velké vinařské firmy, které také jako jediné Jurečkovu novelu hájí. Proč asi?

Veronika Vrecionová
Expertka ODS pro zemědělství

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama