JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2016 14:05:00

Jedna z nejchudších zemí s totalitním režimem považuje své občany za vězně

Jedna z nejchudších zemí s totalitním režimem považuje své občany za vězně

Vystoupení v rámci rozpravy na březnovém plenárním zasedání europarlamentu k případu porušování lidských práv, demokracie a právního státu - konkrétně v Eritreji, odkud také proudí množství uprchlíků do Evropy:

Podpořil jsem usnesení, které se vyjadřuje k situaci v Eritreji. Ta situace je opravdu mimořádně tragická. Jedna z nejchudších zemí na světě s totalitním režimem, který považuje své občany více méně za vězně. Týrá je, posílá je na vojenskou službu, která je časově neohraničená.

Je dobré si uvědomit, že toto je jedna ze základních zemí, odkud přichází velké množství uprchlíků do Evropy, nejvíce po Sýrii, aniž by přímo v zemi samotné panovala občanská válka. Je to důsledek totalitního režimu tamního prezidenta a je dobře, že jsme přijali usnesení, ve kterém odsuzujeme tento režim a vyzýváme tamního prezidenta a tamní vládu k tomu, aby zjednali nápravu.

Je otázka, nakolik toto bude mít vliv na chování tamní totalitní chunty, ale myslím si, že je dobré alespoň takto na to upozornit, byť se obávám, že to s chováním prezidenta a jeho vlády asi nic neudělá.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama