ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2016 12:55:00

Až se podaří porazit Islámský stát, nebude v Sýrii dostatek obyvatel...

Až se podaří porazit Islámský stát, nebude v Sýrii dostatek obyvatel...

Projev na 42. schůzi poslanecké sněmovny 23. března 2016:

Dovoluji si vám navrhnout předřazení bodu 118. Jedná se o návrh na vydání zákona o detenčních centrech pro nelegální imigranty v cizích státech, sněmovní tisk 657. Zákon navrhuji zařadit pevně dnes jako první bod. Jedná se o návrh zákona, který má zřídit detenční zařízení mimo území České republiky. Zařízení pro zadržování imigrantů, která jsou dnes v České republice, by se tím přesunuly do třetích zemí.

Do těch zařízení bychom měli dávat všechny zadržené nelegální imigranty a stejně tak imigranty, kteří budou do České republiky relokováni z členských států Evropské unie na základě povinných kvót. Jestli se ptáte, kde bychom taková zařízení měli zakládat, jedná se především o místa, kudy k nám proudí nelegální imigranti. Do Evropské unie jsou tři hlavní přístupové cesty - španělská, italská a řecká.

Zatímco Španělsko situaci zvládá, přes Itálii proudí hlavně africká imigrace a přes Řecko blízkovýchodní. Pro italskou cestu se jako přirozené centrum jeví Libye, přes řeckou cestu severní Sýrie. Detenční centrum bude v místě zřízeno na základě mezinárodní smlouvy, která bude s příslušným státem uzavřena. Všechny konkrétní podmínky fungování příslušného centra budou tedy vycházet právě z mezinárodních smluv.

Velmi často lze slyšet reakce, že tyto státy nemají o takové dohody zájem. Opak je ale pravdou. Například pro Sýrii je odliv obrovských mas obyvatel zásadní problém. Až se totiž podaří porazit Islámský stát, nebude zde dostatek obyvatel, kteří by se mohli pustit do obnovy poničené země. Je tedy výsostným zájmem takto postižených zemí zastavit imigraci a pokusit se navrátit své obyvatele zpět.

Zákon počítá s povinností úřadu pro přesídlení ilegálních migrantů koordinovat postup s dalšími členskými státy Evropské unie při zřizování detenčních center pro přesidlování ilegálních migrantů z České republiky. Je tedy možné na vytvoření i zařízení mezinárodní spolupráci. O tomto návrhu jsem zde včera slyšela mluvit několik českých politiků. My jsme nezůstali jen u slov a tento návrh jsme zhmotnili do návrhu zákona.

Vyzývám vás všechny - přestaňme jen o problémech mluvit, ale začněme je řešit. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama