Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2016 17:37:00

Andrej Babiš nic nevysvětlil. Musí odstoupit

Andrej Babiš nic nevysvětlil. Musí odstoupit

Válka s terorismem se přesunula do ulic evropských měst. Všichni v myšlenkách zůstáváme s pozůstalými hrůzných útoků. Vládě jsme hned nabídli pomocnou ruku, pokud jde o řešení bezpečnostní situace.

 Ve Sněmovně jsme prosadili usnesení, která kabinet zavazují k odpovědnému řešení migrační krize. Místo skutečných problémů ale poslanci museli řešit dotační podvody ministra financí.

Andrej Babiš ve středu sehrál opravdu bizarní divadlo. Na mimořádné schůzi Sněmovny, kterou jsme svolali, měl vysvětlit podivné financování luxusní rezidence Čapí hnízdo. Místo toho obvinil každého, na koho si vzpomněl a pasoval se tak do role epigona Milouše Jakeše. Posuďte sami. Kdo měl dost odhodlání vydržet projev až do konce, nemohl v závěru ministrovy řeči věřit vlastním uším: přepychové sídlo prý patřilo jeho nejbližší rodině. Dětem a bratrovi jeho partnerky. Andrej Babiš tak v přímém přenosu přiznal, že dotace čerpal neoprávněně. Účelově vytvořil firmu a do role bílých koní obsadil členy své rodiny. Zbyněk Stanjura o nepravostech ministra financí hovořil v Událostech komentářích.

Andrej Babiš nic nevysvětlil. Naopak: potvrdil podezření, že podváděl. To je v civilizované zemi nepřijatelné. Petr Fiala přímo na půdě Sněmovny konfrontoval Bohuslava Sobotku s jeho dřívějšími výroky, kdy jako opoziční politik vyzýval ministry k odstoupení i za mnohem menší prohřešky. Teď se premiér tváří, že se ho kauza vůbec netýká. Petr Fiala šéfa kabinetu vyzval, aby ministra financí odvolal. Zároveň předseda ODS položil Andreji Babišovi zásadní otázky, které ale zůstaly bez odpovědi.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama